Наради з головами правлінь ОСББ і ЖБК >
< Мешканці Суворовського району м.Херсона за чисте довкілля
17.04.2015 13:18 Вік: 9 yrs
Категорія: Новини

На захисті прав найманих працівників


    З метою забезпечення державних гарантій у сфері праці, підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці, запобіганням  проявам «тіньової» зайнятості, забезпечення повноти сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне страхування, 16 квітня, у Суворовській районній раді було проведено спільну нараду та засідання комісії з питань заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, за участі суб’єктів господарювання торгівельної галузі           м. Херсона.

    На нараду, під головуванням -  заступника голови районної у м. Херсоні ради - Задніпряного А.В.,  було запрошено 82 суб’єкти господарювання торгівельної галузі м. Херсона.  

    У проведенні наради взяли  участь:

- заступник начальника Державної податкової інспекції у м.Херсоні ДФС ГУ Державної податкової інспекції у Херсонській області - Чухраєв А.О.;

- перший заступник начальника Територіальної державної інспекції з питань праці у Херсонській області - Пікуза Г.Х.;

- заступник директора Херсонського міського центру зайнятості – Ширяєва С.А.;

- начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Херсоні - Сітнік С.В.;

- завідувач сектора по роботі з платниками та контролю за погашенням заборгованості платежів відділу надходження, прогнозування платежів та обліку застрахованих осіб - Трофімюк І.І.;

- заступник начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Херсонській області -                 Мірошниченко В.Ю.;

- начальник управління праці та соціального захисту населення Суворовської районної у м. Херсоні ради - Безкоровайна А.П.

    Увагу присутніх було зосереджено на умовах працевлаштування, нарахування та виплати заробітної плати, що є запорукою захищеності найманих працівників, які прагнуть мати соціальні гарантії і бути впевненими у завтрашньому дні.

    Присутніх роботодавців було поінформовано щодо обов’язковості дотримання законодавства з питань нарахування заробітної плати (у розмірі не менше законодавчо-встановленого рівня) та її легалізації, що є основними умовами соціального захисту населення.

    Про зміни до порядку призначення житлової субсидії населенню, присутніх  інформувала Рудницька Г.П. - заступник начальника управління праці та соціального захисту населення, начальник відділу з питань призначення державної допомоги.