На території Суворовського району проходить місячник добровільної здачі зброї! >
< Наради з головами правлінь ОСББ і ЖБК
17.04.2015 15:14 Вік: 9 yrs
Категорія: Новини

Триває операція «Нерест»


    З 10.04.2015 по 15.06.2015 року на території Суворовського району тривають профілактичні заходи, направлені на попередження вчинення порушень діючого законодавства, пов’язаного з браконьєрством та незаконним виловом риби. Працівники Суворовського РВ ХМУ спільно з працівникамирибохорони посилюють заходи охорони рибних та інших водних живих ресурсів у нерестовий період. Адже саме у цей час риба втрачає свою пильність та стає легкою здобиччю для браконьєрів. Тому застерігаємо тих, хто займається цією діяльністю: незаконне вилучення водних живих ресурсів, застосування заборонених знарядь лову та інші правопорушення правил любительського та спортивного рибальства несе за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Відповідальність за незаконний вилов риби, браконьєрство, а також продаж заборонених знарядь вилову риби, передбачено в адміністративному (ст.ст.ст. 85 «Порушення правил використання об'єктів тваринного світу», 85-1 «Виготовлення чи збут заборонених знарядь добування об'єктів тваринного або рослинного світу», 159 КУпАП «Порушення правил торгівлі на ринках») та кримінальному       (ст.ст. 249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом», 250 ККУ «Проведення вибухових робіт з порушенням правил охорони рибних запасів») кодексах України.

    Вищевказані заходи проводяться на території області щорічно, починаючи з початку нерестового періоду. Тим часом браконьєрство наносить непоправну шкоду природі.

    Шановні громадяни, якщо ви стали свідками браконьєрського вилову риби, незаконної торгівлі живими водними ресурсами, просимо вас не бути байдужими та повідомляти про це у міліцію.