Дякуємо найактивнішим учасникам Всеукраїнського Дня довкілля! >
< На території Суворовського району проходить місячник добровільної здачі зброї!
17.04.2015 15:31 Вік: 9 yrs
Категорія: Новини

18 квітня - Всеукраїнський День довкілля


    У сучасному розвиненому й повному всіляких новітніх технологій світі, необхідно звертати увагу людей на те, що природу рідної землі потрібно охороняти. Люди повинні пам’ятати, що життя на Землі крихке, залежить від діяльності людини й потребує постійної уваги та підтримки.

    Пам’ятати про це потрібно кожного дня, кожної години.

    З метою розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією "Дерево Життя" та іншими громадськими ініціативами, Указом Президента України від 06.08.1998, №855/98, "Про День довкілля",  на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій, День Довкілля відзначається в Україні щороку, починаючи з 1999р.

    Спочатку свято довкілля було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

    Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) - Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

    Український день довкілля організовується спеціальним комітетом, який займається підготовкою тематичних заходів, пов'язаних з висадкою рослин в лісах і парках, прибиранням паркових територій, плануванням скверів, газонів, клумб у населених пунктах, ліквідацією стихійних звалищ в громадських місцях, місцях відпочинку і дозвілля.  

                              Заходи, які проводяться для покращення довкілля

    Щорічна підготовка до Дня Довкілля проходить дуже активно. Розробляються й затверджуються плани екологічних заходів, які повинні відбутися цього дня, зазвичай ці плани включають такі основні пункти:

• Висадження нових лісових насаджень, дерев і чагарників;

• Упорядкування територій парків і скверів, а також планування й створення нових парків, газонів і квітників;

• Знищення несанкціонованих звалищ та поліпшення санітарного стану полігонів;

• Загальне прибирання сміття на берегах річок, озер, ставків;

• Розчищення й упорядкування джерел;

• З метою підвищення екологічної свідомості населення, проведення інформаційно-просвітницьких заходів (конференцій, семінарів, круглих столів, фестивалів, екологічних виставок);

• Широке висвітлення у засобах масової інформації заходів, що проводяться під час цього екологічного свята.