>
05.07.2024 10:29 Вік: 65 days
Категорія: Новини


07 липня відзначається День Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

 

 

Згідно з Указом Президента України № 331 від 12.06.2015 в Україні встановлено День Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Його відзначають щорічно в першу неділю липня.

Морська служба небезпечна та важка, а моряки — зразок виправки та вправності, приклад мужності та героїзму. Прапори України вперше підняли на кораблях Чорноморського флоту 29 квітня в 1918 році.

Сучасні Військово-Морські Сили України – це «воїни трьох стихій», які виконують поставлені завдання за будь-яких умов бойової обстановки. Вони трощать ворогів на морі, на суші, в повітрі.

Сьогодні військовослужбовці Військово-Морських Сил України захищають свою державу від російських загарбників на одних з найважливіших ділянках нашої оборони – в Чорноморському регіоні та південних рубежах України. У боях з агресором проявляють незламний бойовий дух, мужність і професіоналізм.

Воїни морського компоненту оборони держави дають рішучу відсіч ворогу й впевнено стоять на заваді злочинним планам кремля знищити незалежну Україну.

Воїни Військово-Морських Сил України опанували стандарти НАТО, а сьогодні впевнено та професійно застосовують озброєння і військову техніку держав Альянсу для відбиття широкомасштабного вторгнення росіян.