>
< Про роботу тимчасової комісії
12.11.2014 16:36 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Реєстрація колективних договорів


    Колективний договір – це правовий акт, що регулює соціально-партнерські відносини між соціальними партнерами в організації, - це двостороння угода, локально правовий акт, акт соціального партнерства на рівні організації між працівниками та роботодавцем. Повідомна реєстрація колективних договорів проводиться з метою забезпечення можливості для врахування їх умов під час розгляду трудових спорів (індивідуальних, колективних), що можуть виникнути за результатами застосування норм колективних договорів уповноваженими на те органами.

    Відповідно до Закону України «Про колективні договори і угоди» виконавчим комітетом Суворовської районної у м. Херсоні ради з початку 2014 року зареєстровано 85 колективних договорів та змін і доповнень до них, за жовтень 2014 року проведено повідомну реєстрацію 4 колективних договорів, змін та доповнень до них, укладених між адміністрацією та трудовим колективом підприємств, установ та організацій усіх форм власності району, а саме:

- Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області Херсонської обласної державної адміністрації;

- Відокремлений структурний підрозділ Херсонська дистанція захисних лісонасаджень № 15 ДП «Одеська залізниця»;

- Приватне виробничо – комерційне підприємство «МАТРИЦЯ»;

- ПАТ «Енергопостачальна компанія «Херсонобленерго».