Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області інформує: >
< Служба у справах дітей інформує:
09.12.2014 14:29 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Інформація про стан роботи з особами, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції


    Кабінетом Міністрів України прийнято постанови  від 01  жовтня 2014  року № 509 "Про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції" та № 505 "Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України і районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг".

     Постановою Кабінету Міністрів України від 01  жовтня 2014  року № 509 затверджено Порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи,  яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції та передбачено створення та ведення Єдиної інформаційної бази даних, про взятих на облік таких осіб.

     Довідка є документом, який видається  громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають на території України і переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО.

     Управлінням праці та соціального захисту населення Суворовського району м.Херсона, станом на 05.12.2014 року проведено облік 798 осіб.

     До Управління праці та соціального захисту населення за призначенням щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, звернулися 424 сім?ї для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Станом на 05.12.2014 року допомогу призначено – 285 сім’ям , з них отримали допомогу 110 сімей на суму 155,46 тис. грн.