На святі у голови районної ради! >
< Служба у справах дітей інформує:
25.12.2014 14:00 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Підсумки роботи робочої групи


      Рішенням виконавчого комітету Херсонської міської ради від 18.06.2013 року № 148 «Про затвердження оновленого складу робочих груп із питань легалізації оплати праці та зайнятості населення, повноти сплати внесків до соціальних фондів» оновлено склад робочої групи в кількості 9 осіб Суворовського району м. Херсона.

      До робочої групи входять представники виконавчого комітету Суворовської районної у м.Херсоні ради, Департаменту соціального захисту населення Херсонської обласної державної адміністрації, Територіальної державної інспекції з питань праці у Херсонській області, Державної податкової інспекції у м. Херсоні, управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні, Херсонського міського центру зайнятості.

      Члени робочої групи у своїй діяльності керуються законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації, міського голови, рішеннями районної у місті ради.

      Основним завданням членів робочої групи - є забезпечення легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення,  дотримання державних гарантій у сфері праці, підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників, забезпечення повноти сплати податків до місцевого бюджету.

      Також проводиться роз’яснювальна робота серед роботодавців щодо дотримання ними вимог чинного трудового законодавства в частині використання найманої робочої сили та запобігання фактам неофіційних трудових відносин.

      Протягом 2014 року робочою групою з питань легалізації оплати праці та зайнятості населення, повноти сплати внесків до соціальних фондів Суворовського району м.Херсона, було проведено 52 рейди, обстежено 389 суб’єктів підприємництва району, виявлено 102 порушення, а також встановлено   167 осіб, з якими не оформлено трудові відносини.

      За підсумками проведених рейдів, у Херсонському міському центрі зайнятості зареєстровано 92 трудових договори. Також укладено 20 договорів цивільно-правового характеру між суб’єктами підприємництва та працівниками.

За результатами обстежень, з метою вжиття відповідних заходів, було направлено листи:

 - до Державної податкової інспекції м.Херсона – 36 листів на 67 суб’єктів підприємництва району;

- до Територіальної державної інспекції з питань праці у Херсонській області -  32 листи на 65 суб’єктів підприємництва;

- до Суворовського РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області - 2 листи на 6 суб’єктів підприємництва.

      Розпорядженням голови Суворовської районної у м.Херсоні ради  - Дурницьким М.Ф., від 19.12.2014р.,  за сумлінну працю та активну участь у робочій групі  з питань легалізації оплати праці та зайнятості населення, повноти сплати внесків до соціальних фондів Суворовського району, відповідно до рішення XІV сесії районної у м.Херсоні ради VІ скликання від 25.04.2012 №112 “Про Почесну Грамоту та Подяку районної у м.Херсоні ради”, керуючись ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», було нагороджено членів робочої групи:

 - Данієляна Артура Рафіковича – заступника керівника робочої групи, головного ревізора-інспектора відділу контрольно-перевірочної роботи доходів і зборів фізичних осіб  управління  доходів і зборів фізичних осіб Державної податкової інспекції у м. Херсоні, Почесною грамотою районної ради.

  Оголошено  Подяку районної у м.Херсоні ради:

- Антоненко Марині Анатоліївні – провідному спеціалісту відділу взаємодії з роботодавцями  Херсонського міського центру зайнятості;

- Бичковій Валентині Миколаївні – головному спеціалісту сектора  контрольно-перевірочної роботи та контролю за цільовим використанням коштів відділу контрольно-перевірочної роботи управління Пенсійного фонду України в  м. Херсоні;

- Передрію Олександру Григоровичу – головному державному інспектору  праці Територіальної  державної інспекції  з питань праці у Херсонській області;

- Підшивайло Олені  Вікторівні - головному спеціалісту відділу праці управління праці та державних допомог Департаменту  соціального захисту населення  Херсонської обласної державної адміністрації.

Дякуємо усім членам робочої групи за плідну співпрацю.