Привітання з Днем ветерана та Міжнародним днем людей похилого віку >
< Прокуратура Суворовського району м. Херсона повідомляє: Будьте уважні!
30.09.2014 10:40 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Для тих, хто потребує допомоги…


   Турбота про людей похилого віку – це постійна справа працівників Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Суворовського району м.Херсона.

   Спираючись на життєвий досвід та потреби своїх підопічних, у своїй роботі працівники Територіального центру сповідують принцип індивідуального підходу до кожного громадянина, намагаючись почути  його, допомогти кожному, хто до них звернувся. Так, поточного року у  центрі обслуговується 1221 особа. Різноманітним є характер звернень громадян: від систематичної допомоги на побутовому рівні – прибиранні житлових приміщень, митті вікон, допомоги в приготуванні овочів та фруктів в період консервації, купівлі продуктів харчування та ліків, сплати комунальних платежів, уточнення даних у комунальних установах і до підтримки соціальної позиції особистості та її активної участі в суспільному житті.

   У порівнянні з минулим роком втричі збільшилася кількість осіб, що звернулися за допомогою в оформленні субсидії та компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг, майже  162 особи. Завдяки допомозі працівників Територіального центру, 14 осіб отримали матеріальну допомогу від міського голови, голови Херсонської облдержадміністрації,  Управління праці та соціального захисту населення.

   За медичними показниками, 6 осіб отримали допомогу в оформленні групи інвалідності та отриманні технічних та інших засобів реабілітації інвалідів. Працівники центру сприяли підопічним в госпіталізації до військового шпиталю, відвідували в лікарнях тих, хто знаходилися на стаціонарному лікуванні – 12 осіб. Взагалі, взаємодія з медичними закладами, лікарями є невід’ємною частиною   щоденного життя центру.

   Територіальний центр тісно співпрацює з Пенсійним фондом України в Херсонській області, бо нерідко підопічні звертаються з проханням перерахунку пенсії, її первинного оформлення,  надбавок до неї, відновлення втрачених пенсійних посвідчень, отримання довідок про розмір пенсії, переводу пенсії з банківських установ на поштові відділення та навпаки.   

   Значною є також допомога з підготовки  до зимового періоду.    Заготовлено 150 особам овочі та продукти довгострокового вживання. Чотири підопічні, які проживають у приватному секторі, отримали допомогу в упорядкуванні присадибних ділянок. 135 осіб отримали допомогу в утепленні приміщень (утеплені вікна та двері).

   Пенсіонери отримують різні інформаційні послуги, мають можливість отримати консультацію  психолога. У цьому ж році, паралельно з першою, розпочала роботу друга група з психологічної підтримки (кожна група складається з 10 осіб).

   У цьому році продовжено заняття в  «Університеті третього віку», який вже третій рік поспіль збирає групи людей пенсійного віку (понад 30 осіб), які всупереч віку прагнуть дізнаватися більше, вчитися та пізнавати ази комп’ютерних знань, Інтернету. Протягом навчального року центр намагається зробити навчальний процес цікавішим: організовуються зустрічі з представниками різних державних управлінь, влаштовуються тематичні та календарні свята, розширюється коло спілкування та інтересів людей похилого віку.  

   Отже, в своїй роботі Територіальний центр намагається не лише полегшити побутові потреби своїх підопічних, а й прагне створити атмосферу моральної і психологічної підтримки і турботи, яка дозволить такій категорії людей завжди почувати себе потрібними, крокувати в ногу з часом, а головне – поважати  і цінувати себе у будь-якому віці.

   Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Суворовського району м.Херсона знаходиться за адресою:  м.Херсон, вул.Маяковського, 18,  тел.229734;  265175; 265068.