Привітання з Днем працівників соціальної сфери >
< Подяка колективу КП «Таврійський»
31.10.2014 09:39 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Європейська інтеграція ХДМА


    Херсонська державна морська академія є правонаступником першого в Україні морського навчального закладу, створеного у 1834 році. Створення державної морської академії в місті Херсоні стало логічним продовженням Україною, як морською державою, давніх і славних традицій у підготовці мореплавців і суднобудівників.

    Історія створення і розвитку цього навчального закладу невід’ємно пов’язана з історією розбудови м.Херсона, як центру кораблебудування  і підготовки моряків академії.

    30.10.2014 року депутати Суворовської районної у м.Херсоні ради відвідали Херсонську державну морську академію., до складу якої входять: Морський коледж та Професійно-морський ліцей.

    З великою гордістю представляв морську академію її ректор - Ходаковський В.Ф. - кандидат історичних наук, професор, академік Міжнародної академії холоду, член Академії педагогічних і соціальних наук, академік Академії наук вищої освіти України, академік Міжнародної Академії наук екології і безпеки, Почесний громадянин міста Херсона, який інформував депутатів про історію і досягнення закладу, перспективи подальшого розвитку. Матеріальну базу академії  демонстрували викладачі.

    Усім побаченим  в академії,  депутати були просто вражені і щиро дякували за таку можливість долучитися до інтеграційного процесу історичного навчального закладу.

    Унікальність навчального закладу полягає в тому, що в його стінах курсанти та студенти мають можливість отримати практично будь-яку, з необхідних на сучасному судні, морських професій: від рядового складу – матроса, моториста, кухаря, бармена до висококласних спеціалістів - капітана, старшого механіка, електромеханіка.

    У 2012-2013 роках Херсонська державна морська академія увійшла до рейтингу найвідоміших вищих навчальних закладів нашої держави і була визнана найкращою серед морських навчальних закладів України, в якому збережено державність у виховному процесі та багаторічний досвід професійної підготовки морських фахівців усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів.