13.02.2015 року - засідання виконавчого комітету Суворовської районної у м. Херсоні ради >
13.02.2015 08:15 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

«Ціна чужої війни»


    Про це знають лише вони…

    З глибини душі рветься на волю одне єдине запитання: чи ще довго ті, хто колись стояв на межі смерті, носитимуть у своєму серці болючий рубець Афганістану? Сьогодні серед нас люди, для яких життя – це найкращий подарунок долі. Вони повернулися додому з пекла війни. З вигляду такі, як і всі, але,  коли, мимоволі, торкаєшся їхнього далекого минулого, то зранені душі замовкають.

    Тема пекельного Афганістану довго залишалася закритою для обговорення. Та й тепер її порушує не кожен свідок неспокою і прагнення до спасіння, бо важко говорити про те, що давно хотілося стерти і забути.

    Молоді хлопці, повернувшись на Батьківщину, яка і наклала на них безкорисливий обов’язок воїна-інтернаціоналіста, почали помаленьку відбудовувати своє життя. Період адаптації був складним. Колишні студенти, робітники, військовослужбовці, українські хлопці та дівчата, які колись  мріяли, любили життя,  відтепер марили жахливими снами. Важко було повертатися до реальності, до сімей, родин, роботи. Багатьох із них надовго було зламано, бо звідти можна було не повернутися, але повернулися, вижили.

    Пам’ять наших земляків, воїнів-афганців – це болюча історія всього українського народу. Про неї потрібно пам’ятати, її потрібно згадувати, адже багатьом матерям так і не судилося побачити сина, рідним – брата, дітям – батька. Сьогодні їхні обличчя закарбували лише старі сімейні фотографії, кам’яні плити пам’ятників, устелені квітами підніжжя могил.

    Вдивляючись в їхні обличчя, розумієш, що  це - люди, яким довелося народитися двічі, минуле яких – закрита книжка тільки його історії, яку розгорнути може не кожен. І не потрібно їм дорікати за це, бо найважче для них після всього пережитого – це байдужість і зрада

    Покоління воїнів – афганців пройшло кривавими  дорогами  афганської війни,  залишаючи на них  життя і біль втрат. Ми це повинні пам’ятати.

              Поставте скибку хліба на стакан,

              І голови схиліть в скорботі вічній,

             За тих, кого убив Афганістан,

             Чиї він душі зранив і скалічив…

    Схилімо ж голови перед світлою пам’яттю  тих,  хто залишився вічно молодим….     

                                                                  Шановні мешканці!

    Запрошуємо Вас, 15 лютого 2015 року о 10-00 год. взяти участь у мітингу, присвяченому Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан та покладанні квітів до меморіального комплексу «Воїнам-інтернаціоналістам» у парку Слави.