Спільне впорядкування території району >
< Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області інформує:
14.08.2014 15:21 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Муніципальний енергетичний план – питання стратегічного розвитку.


   17 міст України з усіх регіонів – Дніпропетровськ, Запоріжжя, Вінниця, Івано-Франківськ, Кам`янець-Подільський, Київ, Краматорськ, Кривий Ріг, Луцьк, Львів, Павлоград, Рівне, Тернопіль, Суми, Херсон, Хмельницький, Чернігів – підписали меморандуми про співпрацю з проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (МЕР), загальною вартістю 14,5 млн. дол.

   Мета проекту - підвищення енергетичної безпеки України, підвищення енергоефективності, зокрема, впровадження енергозберігаючих технологій, скорочення викидів парникових газів в атмосферу і залучення в галузь приватних інвестицій. В його рамках провідні міжнародні експерти будуть надавати містам професійну допомогу у розробці конкретних планів дій з енергозбереження та залучення для їх реалізації фінансів у міжнародних фінансових організацій. Він допоможе середнім та великим українським містам збільшити ефективність кінцевого споживання енергії та виробництво чистої енергії і, відповідно, скоротити споживання природного газу і зменшити викиди парникових газів.  

   Передбачається, що для цього буде розроблено план дій з енергозбереження для кожного міста-учасника проекту на основі енергоаудиту - детального аналізу ситуації щодо використання енергоресурсів. При цьому експерти будуть розробляти методики моніторингу і перевірки економії енергії, скорочення викидів парникових газів та їх економічну ефективність для тих заходів, які будуть здійснюватися в містах. Зокрема, плани дій по кожному місту можуть включати заходи з модернізації об'єктів теплопостачання, зменшення втрат тепла, зокрема на об'єктах соціальної сфери та житлових будинків, модернізації теплових систем, заміні труб, встановленні лічильників тепла тощо.

   13 серпня, у приміщенні Суворовської районної у м.Херсоні ради, відбувся інформаційний семінар «Муніципальний енергетичний план – питання стратегічного розвитку». Представники ОСББ міста Київ Вікторія Погорелова, представник з юридичних питань Дмитро Левицький ознайомили присутніх з основними напрямками та метою проекту.

   У семінарі  взяли участь:  начальник управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації – Трибух І.П., голова ресурсного центру розвитку ОСББ - Трегубко Ю.О., голови правлінь ОСББ та ЖБК Суворовського району.