Червонохресна організація Суворовського району підтримує військовослужбовців та переселенців >
< ВОНИ ПОЗОРЯТЬ НАШЕ МІСТО
04.11.2014 09:01 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

КЗ «Херсонській міській клінічній лікарні» виповнюється 100 років!


    КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня» – один із добре відомих медичних закладів не тільки на Херсонщині, але й за її межами. Заснована лікарня 26 жовтня (9 листопада) 1914 року, коли було збудовано шпиталь для хворих та поранених у першій світовій війні. У 2014 році лікарня  святкуватиме свій 100 - літній ювілей.

    Протягом 40 років лікарню очолював головний лікар Євген Євгенович Карабелеш, Заслужений лікар України, Почесний громадянин м.Херсона, депутат Херсонської міської ради багатьох скликань. Він був ініціатором впровадження сучасних методик надання медичної допомоги, в тому числі надання первинної медичної допомоги на засадах сімейної медицини.

    У клініці, в одній із перших на півдні України, було започатковано телескопічну хірургію, хірургію судин, мікрохірургію, онкопроктологію.   2006 року було  організовано міський інсультний центр - принципово нове відділення на Херсонщині, яке  не мало  аналогів в Україні.

    За роки його керівництва було побудовано 3 поліклініки, новий корпус стаціонару, амбулаторія сімейної медицини, дитяча молочна кухня.

    27 червня 2014 року серце Євгена Євгеновича зупинилося.

    Ім’я Карабелеша Є.Є. назавжди вписане в історію розвитку медицини Херсонщини, як талановитого лікаря, неперевершеного лідера, мудрого організатора та далекоглядного політика.

    Сьогодні клінічна лікарня – сучасне, потужне медичне об’єднання, котре динамічно розвивається, де працюють понад 1400 висококваліфікованих фахівців, серед яких один заслужений лікар України, 5 кандидатів медичних наук, 22 відмінники охорони здоров’я, 280 лікарів, близько 600 медичних сестер та фельдшерів; 75% лікарів та 50% медсестер мають вищу та першу кваліфікаційну категорії.

    У 1998 році лікарня перша в області отримала статус клініки, а з 1999 року - акредитована на вищу категорію.

    Лікарня забезпечує спеціалізованою медичною допомогою по 35 профілям населення Суворовського району – це 122 тис. осіб (21 тис. дітей і підлітків, 78.5 тис. працездатного населення).  

                                                        Шановні працівники клінічної лікарні!

    Від імені Суворовської районної у м.Херсоні ради, її виконавчого комітету, прийміть найщиріші вітання з нагоди 100-річчя від дня заснування комунального закладу «Херсонська міська клінічна лікарня».  

    Сторіччя для медичного закладу – це не лише поважний ювілей. Це – важливий етап на шляху до створення якісного та доступного медичного обслуговування. Адже проста формула, що складається із злагодженої роботи великого колективу помноженої на професіоналізм та співчутливість до кожного - це роки врятованих життів, роки невтомної праці, роки сподівань та позитивних змін.

    У цей святковий день хочу побажати Вам професійної наснаги, вагомих творчих здобутків, невичерпної енергії у Вашій наполегливій і нелегкій праці, а також міцного здоров'я, сімейного благополуччя та особистого щастя! Нехай самовіддане служіння обраній справі, доброта та милосердя, чуйність та щедрість душі винагороджуються вдячністю тисяч пацієнтів, яким Ви несете розраду і тепло, допомагаєте долати життєві труднощі, додаєте віри і надії.

З повагою

Голова районної

у м. Херсоні ради                                                     М.Ф. Дурницький