Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області інформує: >
< Про роботу тимчасової комісії
04.12.2014 11:19 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Реєстрація КОЛЕКТИВНИХ ДОГОВОРІВ


    Колективний договір – це правовий акт, що регулює соціально-партнерські відносини між соціальними партнерами в організації, - це двостороння угода, локально правовий акт, акт соціального партнерства на рівні організації між працівниками та роботодавцем. Повідомна реєстрація колективних договорів проводиться з метою забезпечення можливості для врахування їх умов під час розгляду трудових спорів (індивідуальних, колективних), що можуть виникнути за результатами застосування норм колективних договорів уповноваженими на те органами.

    Відповідно до Закону України «Про колективні договори і угоди», виконавчим комітетом Суворовської районної у м.Херсоні ради, з початку 2014 року було зареєстровано 90 колективних договорів та змін і доповнень до них.

    У листопаді 2014 року проведено повідомну реєстрацію 5 колективних договорів, змін та доповнень до них, укладених між адміністрацією і трудовим колективом підприємств, установ та організацій усіх форм власності району, а саме:

- Відокремлений структурний підрозділ Херсонська дистанція колії №15   ДП «Одеська залізниця»;

- Херсонська виправна колонія управління державної пенітенціарної служби України в Херсонській області (№61) – міжобласна спеціалізована туберкульозна лікарня;

- ПП «ШОП – ТОРГ»;

- Херсонське будівельно – монтажне експлуатаційне управління №4 ДП Одеська залізниця»;

- КНЗ «Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства».