>
< Ти Як?
30.07.2024 10:20 Вік: 51 days
Категорія: Новини


Служба у справах дітей інформує

 

Основні зусилля служби у справах дітей направлені на соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах; підвищення рівня відповідальності батьків, опікунів, піклувальників за виконання своїх обов’язків стосовно дітей в умовах військового стану; профілактичну роботу щодо подолання бездоглядності, безпритульності; створення безпечних умов перебування для дітей, родини яких залишилися в місті.

Станом на 01.08.2024 року на первинному обліку Служби перебуває 122 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, (з них 40 дітей з 28 родин - у Херсоні);  СЖО (складні життєві обставини) - 148 дітей, які виховуються в 78 родинах (у Херсоні - 67 дітей із 43 родини).

Спеціалістами служби у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради постійно здійснюються заходи для своєчасного виявлення вразливих дітей та сімей з дітьми, які мають ризик потрапляння у складні життєві обставини.

Протягом липня спільно з інспекторами сектору зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Херсонській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, інспекторами сектору ювенальної превенції Херсонського районного управління поліції Головного управління Національної поліції України, фахівцями Херсонського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спеціалістами служби у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради, здійснено 8 профілактичних рейдів «Сім’я». Було обстежено 18 родини, в яких виховується 27 дитина.

Спеціалістами Служби протягом місяця прийнято участь у 23 судових засіданнях, на яких розглядалося питання щодо захисту прав та інтересів дітей.

За липень поточного року з питань соціально-правового захисту дітей було прийнято 197 громадян, з них 121 – з питань надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок бойових дій. Надано статус 86 малолітнім та неповнолітнім дітям.

Протягом місяця видано гуманітарної допомоги, а саме: продуктових наборів, наборів гігієни та питної води 92 дітям вразливих категорій району (дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, які опинились в складних життєвих обставинах та дітям- інвалідам).