Співробітники Суворовського РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області проводять оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Нагляд» >
< Уроки патріотизму і мужності депутата Найденка Є.К.
20.02.2015 11:13 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Операція «Першоцвіт – 2015»


    На території Суворовського району проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «Первоцвіт». Вони спрямовані на припинення збирання, перевезення і торгівлі первоцвітами, які занесені до Червоної книги України. Операція буде проходити з 13 лютого по 01 травня 2015 року.

    Працівники міліції спільно з інспекторами з охорони навколишнього середовища, членами громадських формувань проводять роботу по попередженню та припиненню правопорушень пов’язаних із збиранням, перевезенням і торгівлі первоцвітами.

    Торгівля первоцвітами, незалежно від того, були вони зібрані власноруч чи ні, заборонена на підставі ст. 12 Закону України «Про охорону навколишнього середовища» та ст. 9 Закону України «Про рослинний світ». При виявленні порушень законодавства складатимуться протоколи про адміністративні правопорушення з наступною їх передачею на розгляд відповідним судовим органам. Якщо торгівля цими рослинами відбувається на ринку або торгівельних майданчиках, правопорушники несуть відповідальність за ст. 159 КУпАП, коли ж торгівля здійснюється за межами ринку, то правопорушники притягуються до відповідальності за ст. 160 КУпАП. За незаконний збір та продаж первоцвітів у громадян конфісковуватимуть незаконно здобуте та накладатимуть штраф. Крім того порушники відшкодовуватимуть збитки завдані навколишньому середовищу

    Шановні мешканці району, просимо Вас  не залишати без уваги жодного факту збору і торгівлі первоцвітами та повідомляти правоохоронцям.

    (За інформацією Суворовського РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області)