«Ціна чужої війни» >
< Інформація начальника Суворовського відділу міліції на запити депутатів Суворовської районної ради
13.02.2015 08:13 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини


І тут ні сліз, ні відчаю не треба,
І тут не треба страху й каяття —
У пам'яті  живе  лиш той, хто не живе для себе,
Хто для других виборює життя.

    Війна на сході України – нестримний, пекельний біль всього українського народу. Зухвалий прояв російської збройної агресії 2014-2015 років спричинив тисячі жертв серед мирного населення. Згідно з даними РНБО, станом на 11 грудня 2014 року, під час антитерористичної операції загинуло 1052 бійців, серед яких, на превеликий жаль, є і наші рідні херсонці…

    Одним з таких відчайдушних захисників рідної землі, був «корінний» херсонець  Мазур  Павло Валерійович, який  з червня 2014 року служив у взводі № 2 батальйону спецпризначення "Херсон". 30-річний рядовий міліції загинув 29 серпня 2014 року, під час спроби вийти з оточення під Іловайськом, так званим «зеленим коридором».

    За героїчне виконання службового обов’язку по захисту суверенітету і територіальної цілісності України, Мазур Павло Валерійович, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.  Ім'я героя не вмерло і назавжди увійде в історію України!

    12 лютого 2015 року, у Таврійському мікрорайоні, біля будинку № 20, на проспекті 200-річчя Херсона, де проживав Павло Мазур, відбувся урочистий мітинг та відкриття меморіальної дошки,  на честь  загиблого  в зоні АТО бійця Павла Мазура.

    Вшанувати пам'ять бійця прийшли рідні, сусіди, друзі, волонтери,  колеги з батальйону «Херсон», представники виконавчої влади Суворовського району, міста Херсона та Херсонської обласної держадміністрації. Вшанували героя хвилиною мовчання, після чого військовий духовий оркестр зіграв гімн України. Виступаючі, зі сльозами на очах згадували  Павла Мазура не тільки як героїчну людину, але і як прекрасного сина,чоловіка і батька.

    Протоієрей української православної  церкви – Костюк, відслужив панахиду, яку завершив побажанням присутнім: «Хай Господь благословить в нас прагнення до єдності та взаєморозуміння».

    Зі словами співчуття та підтримки, до рідних  воїна, який відійшов у вічність, звернулася перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації – Січова В.І. Вона подякувала батькам героя за те, що виховали справжнього патріота України, який до кінця виконав свій обов’язок перед Вітчизною, віддавши життя заради майбутнього українського народу, збереження незалежної, єдиної  і демократичної України.