>
< Військово – патріотичне виховання молоді - майбутнє нашої держави
17.02.2015 10:24 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Спільні проблеми – спільне вирішення


    Спираючись на міжнародний досвід, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків в Україні, з кожним роком стають основною та найефективнішою формою організації населення з утримання та експлуатації житлових будинків і прибудинкової території, підвищення рівня їх благоустрою та умов проживання. У Суворовському районі м. Херсона, функціонують  167 ОСББ. Усі співвласники об’єднань мають чимало суттєвих переваг:

самі контролюють якість наданих комунальних послуг;

самі розпоряджаються своїм майном;

самі вибирають, яка саме організація надаватиме комунальні послуги;

самі вирішують, коли треба робити поточний чи капітальний ремонт і хто саме виконуватиме ремонтні роботи.

    Створення ОСББ є також одним із ефективних засобів захисту прав власників житла та організації управління багатоквартирними житловими будинками, вищим керівним органом якого є загальні збори.

    Мешканці ОСББ «Кольцова, 41» (зареєстровано у травні 2013року), відрізняються широкою активністю та небайдужим ставленням до вирішення питань життєдіяльності свого будинку.

    15 лютого 2015 року відбулися повторні загальні збори співвласників ОСББ «Кольцова,41», де було зареєстровано 93 присутніх мешканців, що складає більш ніж 40% від загальної кількості членів ОСББ та відповідає розділу 5 Статуту об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.

    Мешканці будинку висловили  недовіру голові правління ОСББ – Татаріновій Т.В. щодо її особистої бездіяльності.

    На зборах було обрано нових членів правління ОСББ та розглянуто пропозиції щодо кандидатури нового голови правління. 

    На збори були запрошені депутати міської ради: Назарян Є.Г., Кіян С.Г. та заступник голови районної ради з питань діяльності виконавчих органів Суворовської районної у м. Херсоні ради - Соловйов О.М.