Свято всіх українців!  >
< Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області інформує:
22.01.2015 11:11 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

На захисті інтересів і законних прав людини


    У січні поточного року, відбулися 2 засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у Суворовському районі, основним завданням якої є: забезпечення легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення,  дотримання державних гарантій у сфері праці, підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників, забезпечення повноти сплати податків до місцевого бюджету.

    Було запрошено 15 керівників підприємств-боржників, заслухано 14 керівників. Під час засідань встановлюються причини виникнення заборгованості, попереджуються керівники про персональну відповідальність, згідно з чинним законодавством.

    На засіданні, 21.01.2015 року, заступник  голови районної у м. Херсоні ради, голова тимчасової комісії – Задніпряний А.В. поінформував присутніх членів комісії про результати спільної роботи, упродовж 2014 року.

   Таким результатом є погашення заборгованності із виплати заробітної плати на суму 1388,3 тис. грн.

   Також продовжується роз’яснювальна робота серед роботодавців щодо дотримання ними вимог чинного трудового законодавства в частині використання найманої робочої сили та запобігання фактам неофіційних трудових відносин.