< Профілактичний рейд «Сім’я»
23.03.2021 16:23 Вік: 4 yrs
Категорія: Новини
Пам’ятка про вимоги застосування агрохімікатів
Керівник робіт повинен:
- ознайомити працівників з характеристикою хімікату, особливостями його дії на організм людини і навколишнє середовище, заходами безпеки, правилами охорони та гігієни праці;
- провести інструктаж з охорони праці;
- ознайомити працівників з правилами надання домедичної допомоги;
- стежити за станом і самопочуттям працівників, вживати відповідних заходів при перших скаргах щодо стану здоров’я.
Тривалість робочого дня під час роботи з токсичними пестицидами:
- 1 і 2 класів небезпеки – 4 години (з допрацюванням протягом 2 годин на роботах, які не пов’язані з пестицидами);
- 3 і 4 класів небезпеки – 6 годин.
Дотримання строків безпечного виходу людей на площі, які оброблені пестицидами:
- під час проведення ручних робіт – 7 днів;
- під час проведення механізованих робіт – 3 дні.
Харчування:
- важливим фактором, що визначає опірність організму до отруйних речовин, є харчування; виснажені люди більше піддаються шкідливій дії пестицидів; перед роботою з пестицидами потрібно поїсти. Бажано, щоб їжа була повноцінною за складом і містила продукти з обволікаючими властивостями, які зменшують подразнювальну дію хімічних сполук;
- перед уживанням їжі треба ретельно вимити руки з милом, прополоскати рот і горло; після роботи потрібно прийняти душ;
- небажано вживати жири, тому що вони сприяють всмоктуванню отруйних речовин слизовою оболонкою шлунка; молоко і молочні продукти дуже корисні, але їх заборонено вживати під час роботи з препаратами групи міді;
- не рекомендовано вживати надто солону їжу, яка затримує в організмі рідину, а разом з нею й отруйні речовини.
Заборони та обмеження.
- Під час роботи з пестицидами не можна курити, тому що куріння призводить до збільшення кількості отруйних речовин, які потрапляють в організм.
- Категорично заборонено під час роботи або безпосередньо перед її початком вживати алкогольні напої, тому що вони посилюють токсичну дію отруйних речовин.
- Заборонено вживати їжу на робочих місцях. Це можна робити тільки в спеціально відведених місцях на відстані не менше ніж 200м від місця роботи з навітряного боку.