ПАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів» - успішний переробник сільськогосподарської продукції на європейському ринку! >
< 12.12.2014 року - засідання виконавчого комітету Суворовської районної у м. Херсоні ради
12.12.2014 15:49 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Депутати Суворовської районної ради самоврядують разом з учнями…


            З нагоди державного свята – Дня місцевого самоврядування,  депутати  районної ради провели уроки, присвячені цій даті, у школах, що розташовані на території району.

            Це свято стоїть в ряду дат, пов’язаних із здобуттям Україною Незалежності та розбудовою власної демократичної держави. День місцевого самоврядування - свято, в якому об’єднані сподівання, віра і прагнення громадян зробити все, для того, аби наша держава була міцною, а люди – щасливими і заможними. 
            Реалії сьогодення ставлять перед нами ціль – спільними зусиллями побудувати Українську державу європейського зразка, а кому як не молоді, вже у стінах школи, треба вчитися управляти державою.

Вчителі вносять свій вагомий вклад у формування в учнів активної  громадської позиції. У сучасних  школах діють  «шкільні парламенти», учні вчаться парламентаризму, залучаються  до політичних дискусій….

            Компетентність у підготовці молоді та відповідальність за майбутнє держави,    вирішення питань територіальних громад, - усе це стоїть на порядку денному не тільки педагогів, батьків, а також і ролі у цьому процесі представників місцевого самоврядування – депутатів усіх рівнів рад,  які вносять свій посильний вклад у розвиток місцевого самоврядування.

            З цієї нагоди, депутат районної ради - Репін О.М., зустрівся з учнями ЗНЗ №16, де навчаються  представники національних меншин. Учні з великою  цікавістю слухали Олександра Михайловича, про діяльність районної у місті ради та її громади, своє і державне бачення реформування місцевого самоврядування.

            Протягом години він не тільки розповідав, а вів діалог з учнями, дискутував, тримав їх  у  напруженні, відповідав на запитання.  

            Зустріччю були задоволені і учні, і педагоги, і  депутат, який, до речі, відзначив гарну підготовку  учнів з основ законодавства.

            Під кінець зустрічі, Репін О.М.,  від щирого серця побажав педагогам міцного здоров’я, щастя, родинного затишку, вагомих результатів на освітянській ниві, а молоді стати  успішними в майбутньому.