План загальноміських заходів, присвячених вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні >
< Нарада з питань оперативного реагування під час надзвичайних ситуацій
17.02.2015 13:30 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Товариство Червоного Хреста України. Інформує Херсонська обласна організація


    Відповідно до Закону України «Про Товариство Червоного Хреста України» - Товариство Червоного Хреста України (далі Товариство) є всеукраїнською добровільною громадською гуманітарною організацією. Товариство допомагає державі у наданні медичної і гуманітарної допомоги під час збройних конфліктів та в мирний час, бере участь у наданні міжнародної допомоги у разі катастроф і надзвичайних ситуацій, забезпечує медико-соціальну допомогу найменш соціально захищеним верствам населення.

    Херсонська обласна організація Товариства Червоного Хреста України об’єднує 23 районні і міські організації, які в процесі своєї діяльності:

- залучають населення області до членства у Товаристві, проводять збір коштів та натуральної допомоги для надання медико-соціальної підтримки інвалідам усіх категорій, одиноким громадянам похилого віку, багатодітним сім’ям, дітям-сиротам, тимчасово переміщеним особам, безхатченкам та іншим найуразливішим верствам населення;

- співпрацюють з закладами охорони здоров’я, управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій, державними органами соціального захисту населення, закладами освіти та іншими організаціями;

- на базі медико-соціальних центрів та кімнат здійснюють підготовку волонтерів та населення з навичок надання першої допомоги у надзвичайних ситуаціях;

- надають психологічну та соціальну допомогу пораненим, хворим та особам, які постраждали під час збройних конфліктів в АТО;

- медична та соціально-побутова допомога надається працівниками патронажної служби як вдома так і на базі центрів та кімнат медико-соціальної допомоги.

    В області працюють 87 патронажних медичних сестер, які обслуговують 5188 осіб.

    Завдяки міжнародному проекту та фінансової підтримки Глобального фонду, проекту USAID по боротьбі зі СНІДом, туберкульозом та малярією, в Україні здійснюють амбулаторно-контрольоване лікування хворих на туберкульоз.

    У 2014 році виліковано 97 осіб,  проводиться надалі лікування 100 осіб хворих на мультирезистентний туберкульоз. Надано соціальну допомогу на суму 1 млн. 705 тис. грн. (2802 продуктових набори).

    Завдяки виконанню статутних завдань та реалізації міжнародних програм, Херсонською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України перераховано до Пенсійного фонду – 1 млн. 325062 грн., до місцевого бюджету - прибуткового податку на суму 398700 грн.