Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області інформує: >
< До Дня народження міста - закладення парку у Таврійському мікрорайоні
23.09.2014 15:55 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Профілактика правопорушень підлітків


   Профілактика – важлива частина виховного процесу підростаючого покоління та кращий спосіб попередження скоєння злочинів і дитячої бездоглядності.

   22.09.2014 року, в актовій залі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 33 Херсонської міської ради, представником служби у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради – Хлистовою Д.Д. було проведено профілактичну зустріч з учнями 5-11 класів, за участі класних керівників та адміністрації школи, на тему: «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх» та «Здобуття повної загальної середньої освіти – путівка у життя». Підлітки були ознайомлені з поняттями злочину та відповідальності, адміністративного правопорушення та відповідальності за його вчинення. Учням також було роз'яснено про негативні наслідки вживання спиртних напоїв та наркотиків,  паління. Хлистова Д.Д. звернула увагу учнів  щодо необхідності дотримання гарної поведінки у школі, відвідування занять та недопущення пропусків уроків без поважних причин. 

   Під час бесіди учні мали змогу не тільки отримати вичерпні відповіді на свої питання, а й взяти участь у цікавій вікторині.

   Такими профілактичними заходами представники служби у справах дітей  намагаються охопити якомога більше шкіл району, щоб максимально підготувати підростаюче покоління до дорослого життя і ознайомити їх з правами та обов’язками.