Ти Як? >
< Ти Як?
09.01.2024 11:17 Вік: 262 days
Категорія: Новини

Аграрії та підприємці Центрального району м. Херсона!


Для підтримки агросектору на 2024 рік:

 поновлюється програма часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва;

-      вводиться компенсація витрат за гуманітарне розмінування земель сільськогосподарського призначення (з метою відновлення роботи агропромислової галузі на деокупованих територіях та підтримки продовольчої безпеки держави);

-      зберігається програма «Доступні кредити 5-7-9%». Важливо, що у 2024 році програмою зможуть скористатися підприємці з деокупованих територій. Ставка за такими кредитами передбачена на рівні 1% річних протягом перших двох років і 3%, починаючи з третього року кредитування.  Решта компенсується з держбюджету.

Зможуть аграрії у наступному році отримати і безповоротну державну допомогу у формі грантів на створення або розвиток переробних підприємств; для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства; для створення або розвитку тепличного господарства.

Для підтримки фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції передбачено надання окремої бюджетної субсидії на одиницю оброблювальних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності на територіях, на яких завершені бойові дії та тимчасова окупація. Підтримка надаватиметься через Український державний фонд підтримки фермерських господарств виробникам с/г продукції, зареєстрованим у Державному аграрному реєстрі.