Багатодітна сім'я переселенців чекає на Вашу допомогу! >
< Управління праці та соціального захисту населення інформує:
03.12.2014 13:52 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

«Молодь обирає здоровий спосіб життя»


    Вже стало традицією, щороку, за ініціативи служби у справах дітей Суворовської районної у м.Херсоні ради і «Клініки, дружньої до молоді» КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня», з метою пропаганди здорового способу життя для учнів-старшокласників, педагогічних працівників та студентів вищих навчальних закладів району, проведення районної конференції «Молодь обирає здоровий спосіб життя».

    Так, і цього року,  01 грудня 2014 року,  у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, відбулася конференція на базі Херсонського політехнічного коледжу.

    До участі у таких спільних заходах залучаються найкращі фахівці охорони здоров’я, представники правоохоронних органів, психологи.

    Усіх присутніх привітав директор Херсонського політехнічного коледжу Одеського національного політехнічного університету- Яковенко Олександр Євгенович.

    Не перший раз у таких конференціях «Молодь обирає здоровий спосіб життя», бере  участь Дурницький Микола Федорович - голова Суворовської районної  у м.Херсоні ради, який, звертаючись до присутніх, висловив побажання молодому поколінню берегти своє здоров’я, наголосив на тому, що здоровий спосіб життя допоможе позбутися поганих звичок, знайти гармонію в житті, продовжити молодість і попередити захворювання, а також здобути освіту і омріяну професію, щоб реалізуватися  у суспільстві.

    З великим інтересом учасники конференції слухали інформації:

- «Профілактика ВІЛ/СНІДУ та ризикованої поведінки серед учнівської та студентської молоді; Безжальний ворог юності - СНІД», про що інформувала завідувач відділом профілактичної, організаційно-методичної роботи та епідеміологічного моніторингу обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом - Анікейчик Т. О.;

- «Соціальний моніторинг: ризики сучасного життя. СНІД – жахлива чорна хмара над планетою», інформувала психолог «Клініки, дружня до молоді» КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня»  - Павловська Л. О.; 

- «Збережи світ, в якому ти живеш. Від родинного виховання до духовності суспільства», - до присутніх звернувся священник храму Святої Трійці, головний редактор християнської програми на радіо «Софія» та програми «Православний погляд» на ДТРК «Скіфія» - Стецюк Олег;

- «Місце та роль громадських організацій у протидії ВІЛ/СНІДУ в молодіжному середовищі: знання, ставлення, поведінка», виступив координатор проектної діяльності Херсонської міської громадської організації «ХХI століття» - Зятюк Ярослав.       

    Учасники конференції з цікавістю слухали виступи учнівської молоді навчальних закладів району: Херсонського політехнічного коледжу, курсантів морського коледжу Херсонської державної морської академії, Херсонського училища культури.

    Учасники конференції також проглянули слайд-шоу «Студенти коледжу  обирають здоровий спосіб життя».

    У холлі коледжу було організовано виставки: студентської технічної творчості, вироби декоративно-прикладного мистецтва, виготовлені власноручно студентами.  Запрошені з цікавістю розглядали тематичні стінгазети: «Твоє мабутнє – у твоїх руках».

    Активну участь у підготовці та проведенні цієї конференції взяли педагогічний колектив, особисто заступник директора з виховної роботи Боберська І.В. та соціальний педагог  Наумкіна О.В.

    Суворовська районна у м.Херсоні рада висловлює щиру подяку студентському та педагогічному колективу Херсонського політехнічного коледжу, його директору - Яковенку О.Є, за проведення інформаційно-просвітницької роботи щодо виховання у студентів ціннісного ставлення до власного здоров'я, усвідомлення необхідності ведення здорового способу життя, заохочення дітей до занять фізичною культурою і спортом.