Інформація про роботу виконавчих органів Суворовської районної у м.Херсоні ради з 16.10. –20.10.2023рік. >
< Шановні мешканці Суворовського району!
18.10.2023 14:53 Вік: 338 days
Категорія: Новини

Про початок прийому заявок від територіальних громад для участі в експериментальному проекті із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості


Міністерство соціальної політики інформує, що 3 жовтня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №1049 “Про реалізацію експериментального проекту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості”. Послуга спрямована на підтримку та зміцнення психічного здоров’я населення і зниження загального рівня стресу і тривожності серед населення, формування навичок надання першої психологічної допомоги та набуття навичок адаптації до кризових ситуацій, навчання стресостійкості та попередження психологічної травматизації.

Мінсоцполітики є координатором цього експериментального проекту та рекомендує виконавчим органам сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад, а в разі їх відсутності — військовим адміністраціям населених пунктів долучатися до участі в цьому проекті. Умови участі опубліковані на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики (https://www.msp.gov.ua/news/23113.html), а також описані в Порядку реалізації експериментального проекту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості. Заявки будуть прийматись протягом восьми робочих днів після розміщення оголошення на офіційному веб-сайті, тобто до 26 жовтня 2023 року. Перелік громад-учасників буде затверджений Мінсоцполітики протягом 2 робочих днів після надходження від територіальних громад заявок про участь в експериментальному проекті.

Територіальні громади, які братимуть участь в експериментальному проекті, можуть брати участь у реалізації експериментального проекту за рахунок бюджетних коштів, благодійної пожертви або шляхом співфінансування із залученням бюджетних коштів та благодійної пожертви та/або за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

Детальніше про експериментальний проект та особливості комплексної послуги психосоціальної підтримки з формування життєстійкості можна дізнатись на YouTube каналі Isar Ednannia за посиланням:

https://youtu.be/GZNnbmcShn4?si=1O_OoVNlCRzEuZWj