Підсумки роботи робочої групи >
< Благодійність…
25.12.2014 13:10 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Служба у справах дітей інформує:


24 грудня 2014 р., в актовій залі Суворовської районної ради, проведено семінар-нараду для опікунів, піклувальників та їхніх підопічних дітей, які навчаються у випускних класах.

«СВІТ ПРОФЕСІЙ - МІЙ ВИБІР, МІЙ УСПІХ»

         Дурницький Микола Федорович - голова Суворовської районної у м.Херсоні ради, голова комісії з питань захисту прав дитини, відкриваючи нараду наголосив, що основна мета цього заходу – допомога опікунам та їх підопічним спільно і свідомо зробити  майбутній вибір, що стане основою життя кожної молодої людини, бо саме вони, обравши професію за покликом серця, будуть втілювати свої мрії  у краще майбутнє свого народу, а вибір – це європейський напрямок – іншої альтернативи немає. Це вже повинні бути фахівці високого рівня підготовки. Тому допомогти визначитися із своїм майбутнім, запросили представників навчальних закладів, що вже складають конкуренцію іншим.                                                                     

            У нараді - семінарі  взяли участь представники навчальних закладів, які розташовані у Суворовському районі: Херсонська державна морська академія, ДНЗ «Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства», ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище», ДНЗ «Вище професійне училище № 2 м. Херсона».

Необхідну  інформацію присутнім надали учасники наради-семінару:

 - Одайник Світлана Федорівна - проректор  з  питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти  Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, яка  розповіла про умови вступу до вищих навчальних закладів  та надала дуже необхідну і корисну інформацію для майбутніх абітурієнтів, а також відповіла на запитання;

- Солдаткіна Олена Володимирівнасоціальний педагог навчального закладу ДНЗ «Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства», яка презентувала тему: «Професії з великими перспективами»;

- Сидоренко Лариса Михайлівна   та   Оліфєрун Володимир Володимировичмайстри виробничого навчання ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище», презентували  тему  «Професію обираємо разом»;

- Резниченко Лариса Анатоліївна  - заступник директора з виховної роботи, представила ДНЗ «Вище професійне училище № 2 м. Херсона» в презентації: «Обери професію будівельника – сплануй майбутнє»;

- Марченко Ірина Віталіївна  - заступник  відповідального секретаря з  денної форми навчання Херсонської  державної морської академії, презентувала навчальний заклад тематично: «В морях твої дороги».

          Майстер-клас провели учні ДНЗ «Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства» та професійного морського ліцею Херсонської державної морської академії.

          Представники навчальних закладів поділилися не тільки своїми професійними вміннями, а ще й у своєму вокальному виконанні представили номери художньої майстерності, чим довели, що в цих закладах є можливість не тільки отримати професію, займатися спортом, брати участь у різноманітних конкурсах, а й  розвивати свої таланти.

          Про моніторинг виконання опікунами/піклувальниками обов’язків щодо здобуття підопічними освіти, підготовки їх до свідомого вибору майбутньої професії і до самостійного життя, інформувала  Петрик Людмила Миколаївна -  начальник служби у справах дітей.                                                   

          Голова районної  у м.Херсоні ради,  Микола Дурницький, подякував  усім учасникам наради, а опікунів і піклувальників, за сумлінне виконання обов’язків та належне виховання дітей, турботу про їхнє здоров’я, фізичний і духовний розвиток та створення належних умов проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, запросив до співпраці з працівниками служби у справах дітей, привітав  з наступаючим Новим роком і Різдвом Христовим, побажав здоров’я, миру і злагоди, успіхів у добрих справах, добробуту і радості в кожній оселі.

          Керуючись ст.59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, оголосив Подяку районної у м.Херсоні ради:

-         Бондаренко Тетяні Олексіївні – піклувальнику;

-         Водоп’яновій Надії Петрівні – опікуну;

-         Муруновій Наталії Михайлівні  - опікуну;

-         Поповій Світлані Євгенівні -  опікуну;

-         Шалаєвій Лідії Олександрівні – опікуну.