Відкриття нової установи «Ощадбанку» >
< Профілактика правопорушень серед учнівської молоді
03.03.2015 12:53 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Присвячується Великому Кобзареві…


    Початок весни ознаменується відзначенням декількох пам’ятних дат: крім річниці від дня народження Тараса Шевченка, цього року виповнюється 200 років від дня народження автора музики Державного Гімну України Михайла Вербицького та 150 років першого публічного виконання національного гімну «Ще не вмерла України і слава, і воля...», яке відбулося 10 березня 1865 року.

    З цієї нагоди в Херсоні заплановано низку заходів:

- 4 березня о 18.00 у Херсонському музичному училищі відбудеться святкова концертна програма «Не згине Україна і не втратить волі» з нагоди 200-річчя українського композитора Михайла Вербицького.

- Урочисті заходи до 201-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря розпочнуться 9 березня о 12.00 з мітингу та церемонії покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку. О 13.00 у Херсонському музичному училищі відбудеться святковий концерт, присвячений життю і творчості Тараса Шевченка.

- 10 березня молодь запрошує усіх херсонців взяти участь у флеш-мобі з виконання Державного Гімну України на площі Свободи. Початок – о 16.00.

    Протягом березня у загальноосвітніх навчальних, позашкільних та бібліотечних закладах міста пройдуть заходи національно-патріотичного спрямування, присвячені життю і творчості Т.Г.Шевченка: літературно-музичні вечори, концертні програми, літературні конкурси, бесіди, тематичні полиці, перегляди літератури, художні виставки тощо. 

(За інформацією управління громадських зв'язків Херсонської міської ради)