>
31.05.2024 08:44 Вік: 100 days
Категорія: Новини


Служба у справах дітей інформує

 

Одним із напрямків роботи служби у справах дітей є виявлення дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах, захист прав та інтересів дитини, насамперед право на життя, охорону здоров’я, профілактична робота щодо подолання бездоглядності, безпритульності,  підвищення рівня відповідальності батьків, піклувальників за виконання своїх обов’язків стосовно дітей в умовах військового стану.

Протягом травня спільно з інспекторами сектору зав’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Херсонській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, інспекторами сектору ювенальної превенції Херсонського районного управління поліції Головного управління Національної поліції України, фахівцями Херсонського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спеціалістами служби у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради, здійснено 6 профілактичних рейдів «Сім’я». Було обстежено 27 родини, в яких виховується 35 дітей, видано 14 попереджень, складено 8 протоколів про неналежне виконання батьківських обов’язків; у зв’язку з неналежним виконанням матір’ю батьківських обов’язків 3 дитини взято на облік служби у справах дітей.

Спеціалістами Служби протягом місяця прийнято участь у 36 судових засіданнях, на яких розглядалося питання щодо захисту прав та інтересів дітей.

За травень поточного року з питань соціально-правового захисту дітей було прийнято 265 громадян. Надано статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів 120 малолітнім та неповнолітнім дітям. Протягом місяця понад 45 родин району отримали дитячій одяг.