Засідання комісії з питань захисту прав дитини >
< Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у конкурсі
05.09.2014 15:54 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Всеукраїнський профілактичний захід «Урок»


    З 20 серпня 2014 року працівники служби у справах дітей Суворовської районної у м.Херсоні ради беруть участь у проведенні Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок», з метою надання дітям із сімей, які опинилися в складних життєвих  обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону; виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок учбового року, усунення причин та умов даного явища; соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності і безпритульності

    Під час відпрацювання, обстежено житлово-побутові умови проживання 25 родин, в яких мешкають діти, які опинилися в складних життєвих обставинах. Перевірено підготовку школярів до нового навчального року: наявність у дітей шкільної форми, взуття, робочого місця, обладнання та приладдя для навчання.

    До початку нового навчального року 31 дитині вручено портфелі та одяг. У п’ятьох родинах батькам надано консультації щодо влаштування малолітніх до навчальних закладів, в тому числі сім’ям з дітьми, які прибули із Луганської та Донецької областей.

    Під час проведення профілактичних заходів виявлено 3  учнів, які не приступили до навчання з 1 вересня. З їх батьками проведено профілактичну роботу та попереджено про відповідальність за невиконання Закону України «Про загальну середню освіту».

                                                                Шановні мешканці!

     Якщо Вам відомі факти невідвідування учнями навчальних закладів без поважних причин та про випадки, що можуть спричинити загрозу життю та здоров’ю дитини, просимо звертатися до служби у справах дітей Суворовської районної у м.Херсоні ради за адресою:

м.Херсон, просп. Ушакова, 47, тел.49-31-24, або до кримінальної міліції у справах дітей Суворовського відділу міліції за адресою: м.Херсон, вул. Маяковського, 10 тел. 45-96-94.