Рейди із дотримання правил благоустрою –продовжуються. >
< Запрошуємо на відкриття Новорічних ялинок!
16.12.2014 14:16 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

РОЗПОЧАЛОСЯ ПРОФІЛАКТИЧНЕ ВІДПРАЦЮВАННЯ «ЯЛИНКА»


      З метою забезпечення охорони хвойних насаджень у передноворічний період 2015 року, попередження випадків незаконних вирубок лісових хвойних культур проводиться відпрацювання на території Суворовського району.

      Начальник Суворовського РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області, підполковник міліції Вербицький М.Л. попереджає, що реалізація незаконно зрізаних ялинок, продаж хвойної продукції без відповідних документів та в невстановлених місцях дає підстави для застосування контролюючими органами фінансових санкцій.

      У рамках проведення відпрацювання з попередження незаконної вирубки та реалізації хвойних дерев організовано щоденне відпрацювання на всіх ринках, торговельних майданчиках, місцях стихійної торгівлі з метою виявлення незаконної торгівлі хвойними деревами. До здійснення перевірок у середньому за добу залучається близько 30 працівників міліції.

      Працівники міліції проводять роз’яснювальну роботу населення з питань реалізації, придбання, незаконної вирубки, перевезення хвойних дерев. Крім цього, міліціонери виявляють місця стихійного продажу та притягують правопорушників до відповідальності згідно із законодавством. Працівники міліції нагадали підприємцям, що для того, щоб торгувати ялинками, потрібно мати свідоцтво про право займатися підприємницькою діяльністю, документ, який підтверджує тимчасове погіршення об’єктів благоустрою та картку обліку суб’єктів підприємницької діяльності.

      Наразі перевірено більше половини всіх точок, де можна купити новорічну красуню – проти порушників складено ряд адміністративних протоколів.

      Нагадуємо, що згідно зі ст.65 кодексу України про адміністративні правопорушення за незаконну вирубку і пошкодження дерев і чагарників, знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняку природного походження на площах, призначених під лісовідновлення, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 7 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

      Також згідно зі ст.246 Кримінального кодексу України за незаконну вирубку дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, а також  вчинення таких дій у заповідниках або на території та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших охоронюваних лісах карається штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3-х років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконного добутого.