Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області інформує: >
< Товариство Червоного Хреста України. Інформує Херсонська обласна організація
17.02.2015 13:38 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

План загальноміських заходів, присвячених вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні


    Згідно з Указом Президента України від 11.02.2015 року, № 69/2015, 20 лютого відзначається День вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

    В Херсоні буде проведено наступні заходи:

18 лютого о 18.00 в кіноконцертному залі «Ювілейний» пройде кінопоказ документальної хроніки «Зима, яка нас змінила. Небесна Сотня».

19 лютого об 11.00 в обласному краєзнавчому музеї відбудеться зустріч учасників Майдану, серед яких міський голова Володимир Миколаєнко, депутати та громадські діячі Віктор Гаврилюк, Павло Гавриш тощо, з учнівською та студентською молоддю. Зустріч пройде у форматі «круглого столу».

19 лютого о 15.00 в обласному академічному музично-драматичному театрі ім.М.Куліша відбудеться благодійний концерт творчих колективів загальноосвітніх навчальних закладів міста. Кошти від проведення концерту будуть передані на лікування бійців, які отримали поранення в зоні АТО.

20 лютого о 10.00 у Центральній міській бібліотеці ім. Лесі Українки відбудеться презентація виставки фоторобіт активістів Херсонського Євромайдану. Поряд з виставкою діятиме інформаційна виставка-пам’ять «Герої не вмирають. Вони йдуть. З Майдану в небо!» та меморіальний дайджест «Небесна сотня – цвіт країни!».

20 лютого о 17.00 на площі Свободи відбудеться церемонія вшанування загиблих під час Революції Гідності з покладанням траурних вінків і квітів до пам’ятного знака Небесній Сотні. В рамках урочистості пройде поминальна акція із запаленням свічок. До участі в заходах запрошено представників органів місцевого самоврядування, діячів освіти, науки, культури, спорту, представників громадських організацій, політичних партій, релігійних конфесій, учнівську та студентську молодь, громадськість.

21 лютого о 16.30 на площі Свободи розпочнеться молебень за трагічно загиблими Героями під час Революції Гідності. Заплановано урочисту ходу по пр.Ушакова.

27 лютого о 16.00 в обласному академічному театрі ляльок пройде вистава «Щоденники Майдану».

    Протягом лютого у загальноосвітніх навчальних закладах та у бібліотеках-філіях міста організовано проведення уроків пам`яті, тематичних лекцій, бесід, виховних годин, тематичних книжкових полиць, інформаційних хвилин тощо, присвячених пам’яті Героїв Небесної Сотні, які загинули на Майдані, та знаковим подіям Революції Гідності.

    (За інформацією управління громадських зв'язків Херсонської міської ради)