Управління праці та соціального захисту населення інформує: >
< РЕЄСТРАЦІЯ КОЛЕКТИВНИХ ДОГОВОРІВ
29.08.2014 13:52 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Відповідальне ставлення до використання найманої праці – стабільність розвитку громади


   Рішенням виконавчого комітету Херсонської міської ради створено робочу групу із питань легалізації оплати праці та зайнятості населення, повноти сплати внесків до соціальних фондів Суворовського району.

   До робочої групи входять представники виконавчого комітету Суворовської районної у м. Херсоні ради, Департаменту соціального захисту населення Херсонської обласної державної адміністрації, Територіальної державної інспекції з питань праці у Херсонській області, Державної податкової інспекції у м. Херсоні, управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні, Херсонського міського центру зайнятості.

   Члени робочої групи у своїй діяльності керуються законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації, міського голови, рішеннями районної у місті ради.

   Основним завданням членів робочої групи є забезпечення легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, дотриманню державних гарантій у сфері праці, підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників, забезпечення повноти сплати податків до місцевого бюджету. Проводиться також роз’яснювальна робота з роботодавцями щодо дотримання ними вимог чинного трудового законодавства в частині використання найманої робочої сили та запобігання фактам неофіційних трудових відносин.

   Так за січень – травень 2014 року членами робочої групи проведено 20 рейдів, обстежено 150 суб’єктів підприємництва району, виявлено 38 порушень та 58 осіб з яким не укладено трудові договори. За даний період зареєстровано 36 нових трудових договорів у державній службі зайнятості. Порушники притягнуті до адміністративної відповідальності.

   Нерідко трапляються випадки, коли у приміщенні суб’єктів підприємництва, які здійснюють роздрібну торгівлю продовольчими товарами (хлібобулочними та молочними виробами) відсутні не тільки «Куточок споживача», а й інші документи.

   Звертаємо увагу фізичних осіб-підприємців, що здійснюють свою діяльність використовуючи працю найманих працівників, про наявність «Куточка споживача», в якому повинні бути ксерокопії свідоцтва про державну реєстрацію та трудові договори на найманих працівників.

   В літній період насторожує те, що фізичні особи – підприємці району, та реалізатори, що займаються продажем квасу, пива, та продуктів харчування, на місцях продажу не мають санітарних книжок.

   Звертаємося до підприємців більш відповідально ставитись до використання найманої праці та безумовно дотримуватися норм чинного законодавства.

Керівник робочої групи

Суворовського району                                                                       А.В. Задніпряний