Нарада з головами квартальних комітетів >
05.02.2021 14:42 Вік: 4 yrs
Категорія: Новини


Відповідно до плану роботи виконавчого комітету Суворовської районної  у  м. Херсоні ради  05 лютого 2021 року відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, яку провів голова районної   у   м. Херсоні ради - голова комісії    Андрій  Задніпряний.

Керуючись Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про охорону дитинства", "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", "Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей", "Про освіту", "Про соціальні послуги", "Про соціальну роботу з сім'ями, дітьми та молоддю" комісія розглянула питання, які направлені на забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток, а саме:

         1. Про звільнення від здійсненні повноважень опікуна  над малолітніми дітьми.

2. Про визначення способу участі батьків у вихованні малолітніх дітей.        3. Про затвердження висновку до Херсонського міського суду Херсонської області про визначення місця проживання малолітніх дітей.

         4. Про затвердження висновку до Горностаївського районного суду Херсонської області про визначення місця проживання малолітніх  дітей.

         5. Про визначення способу участі батька у вихованні малолітніх дітей.

         6. Про затвердження висновку до Херсонського  міського суду Херсонської області про визначення способу участі діда та баби у вихованні  малолітнього онука.      

7. Про затвердження висновку до Херсонського міського суду Херсонської області про визначення місця проживання малолітньої дитини.

8. Про затвердження висновку до Херсонського міського суду Херсонської області про доцільність/ недоцільність позбавлення батьківських прав  батька у відношенні малолітнього сина.

9. Про неналежне виконання батьківських обов’язків матір’ю у відношенні малолітніх дітей  та доцільність подання позову та висновку органу опіки та піклування до Херсонського міського суду Херсонської області про позбавлення її батьківських прав.             

10. Про затвердження висновку до Херсонського міського суду Херсонської області про визначення місця проживання малолітньої дитини.

11. Про надання малолітньому статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, та встановлення  опіки над ним.

12. Про направлення малолітнього до прийомної сім’ї.                                 13. Про неналежне виконання батьківських обов’язків матір’ю у відношенні малолітніх дітей  та доцільність подання позову та висновку органу опіки та піклування до Херсонського міського суду Херсонської області  про позбавлення її батьківських прав.

           14. Про зняття з реєстрації місця проживання неповнолітніх дітей-сиріт.

            15. Про дозвіл на відчуження майна, право власності на яке або право ористування яким мають діти, та на набуття майна на ім’я дітей. 

            16. Про заяву громадянки України щодо поділу спадкового майна, належного її дітям.                                                                

          17. Про затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування за графіком.

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення, які направлені на забезпечення соціально-правового захисту малолітніх та неповнолітніх дітей.