>
< Ти Як?
13.09.2024 14:16 Вік: 14 days
Категорія: Новини


День усиновлення – це національне свято в Україні, яке визначається 17 вересня кожного року та співпадає з днем християнського свята Віри, Надії та Любові, що є символічним та втілює віру, що кожна українська дитина буде виховуватися в родині.

Держава всебічно підтримує дітей, які з різних причин втратили батьківську турботу.

Реалізація права дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання у сімейному оточенні, можлива завдяки її влаштуванню до сімейних форм виховання: усиновлення, опіка/піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

На первинному обліку служби у справах дітей Центральної районної у м. Херсоні ради перебуває 125 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них у сімейних формах виховання: 91 перебуває під опікою/піклуванням, 1 – до призначення опіки, тимчасово влаштовано до родини бабусі, 22 – перебувають на вихованні у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 3 – до призначення опіки, перебувають у патронатній родині.

На сьогодні в службі у справах дітей Центральної районної у м. Херсоні ради на обліку дітей, які можуть бути усиновлені, перебуває 29 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 3 до 17 років, з них 1 дитина чекає рішення суду щодо її усиновлення.

Протягом 2024 року, 2 дитини, які перебували на обліку служби у справах дітей, усиновлені та знайшли собі мати та тато, які оточили та зігріли їх серця любов’ю та турботою, надали надію на щасливе дитинство та майбутнє. Ще одна родина кандидатів в усиновлювачі, з нетерпінням чекає рішення суду щодо усиновлення дитини, щоб поповнити лави небайдужих родин, які втілюють в життя гасло «Чужих дітей не буває»!

З нагоди святкування національного свята Дня усиновлення в Україні, на урочистої церемонії Херсонської міської ради, родину усиновлювачів, яка перебуває на обліку служби у справах дітей Центральної районної у м. Херсоні ради, буде нагороджено за сумлінну працю та небайдужість до дитячої долі.

Низький уклін Вам!

 З інформацією щодо процедури усиновлення та ознайомитися з фотокартками дітей, які підлягають усиновлення можливо на сайті виконавчого комітету Центральної районної у м. Херсоні ради за посиланням:  http://suvrada.kherson.ua/sluzhba-u-spravakh-ditei/ або отримати консультацію з питань усиновлення у спеціалістів служби у справах дітей Центральної  районної у м. Херсоні ради адресою: м. Херсон,  вул. Володимира Примаченка, буд. 5, каб. 3.