Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області інформує: >
04.03.2015 11:59 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Портовики підводять підсумки


Державне підприємство «Херсонський морський торговельний порт» успішно нарощує обсяги перевалки вантажів.

    Минулого року, на державному підприємстві, загальний обсяг вантажопереробки склав майже 1,45 мільйона тонн, з них на експорт - понад 70%, - повідомив на конференції трудового коллективу, Сергій Ігнатенко - начальник ХФ ДП «АМПУ».

    Перевиконано планове завдання і перших двох місяців нового року.
Значну частину зароблених коштів підприємство перераховує до  державного і місцевих бюджетів, Пенсійного фонду України. Загальна сума платежів за рік склала 42,3 млн. гривень. Морський торговельний порт  сьогодні є  одним із основних джерел надходження до обласного та міського бюджетів.
    Не забувають тут і про модернізацію основних фондів.

    Тільки в минулому році, на оновлення виробничих потужностей, портовики витратили понад 8,3 млн. гривень.

    Уся сума капітальних вкладень освоєна за рахунок власних коштів підприємства. Оплата праці проводиться згідно з Галузевою угодою та положень колективного договору, що діє на підприємстві, - наголосив на конференції голова профкому порту,- Валерій Тернавський.

    Заробітна плата виплачується два рази на місяць та у строки, встановлені колективним договором. Середньомісячна заробітна плата в порту  у   2014 році склала 4694 гривні, а середня зарплата докерів-механізаторів - 7017 гривень.

    Минулого року в порту тричі підвищувалася заробітна плата.
Підбиваючи підсумки виконання колективного договору за минулий рік, учасники конференції відзначали, що всі портовики забезпечуються спецодягом і взуттям, засобами індивідуального захисту у повному обсязі, як за діючими галузевими нормами, так і у відповідності з колективним договором - понад норми за рахунок прибутку. На виконання плану комплексних заходів з охорони  праці, попередження виробничого травматизму, витрачено понад 662 тис. гривень.
     Валерій Тернавський наголосив, що ветерани морського порту – на особливому  рахунку.  Їм, а також іншим працівникам підприємства, надано матеріальну допомогу на суму понад 136 тисяч гривень. На стаціонарне лікування   і   медичне обстеження матеріальну допомогу отримали 419 осіб, мова йде вже про суму 234 тисячі гривень. Ураховуючи події на  Сході України, портовики беруть участь у зборі коштів для потреб наших воїнів, а також жителів, постраждалих під час бойових дій в зоні АТО. Усього на такі потреби було перераховано понад 200 тисяч гривень.
     Після закінчення конференції трудового колективу морського порту, на якій було  підведено підсумки виконання колективного договору протягом  2014 року, портовики провели звітно-виборну конференцію профспілкової організації підприємства. Своїм лідером одноголосно знову обрали Валерія Тернавського.
     Перед учасниками конференції виступив голова  Суворовської районної у м.Херсоні ради – ДурницкийМ.Ф. Він подякував трудовому колективу порту  за добросовісну працю на благо громади міста, вагомий вклад у наповнення бюджетів,  особливо наголосив на  тому, що керівництво порту і профспілкового комітету,  найперше, керуються найгуманнішим принципом у своїй діяльності – це турбота про людей, які сьогодні, у складних економічних умовах, сумлінно працюють, а також про тих, які вже  перебувають на заслуженому відпочинку.

    Голова ради також привітав жінок цього  трудового колективу із наступаючим  жіночим святом - Днем 8 Березня.