Управління праці та соціального захисту населення інформує: >
< План заходів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав
09.02.2015 11:30 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

Не бути байдужими…(Зустрічі з молоддю.)


    Ефективною формою роботи, що активізує діяльність громади і підвищує відповідальність посадових осіб, є зустрічі керівників органів місцевого самоврядування з населенням, адже реальна участь громадян у вирішенні питань місцевого значення є однією з умов розбудови країни і суспільства.

    Така зустріч заступника голови Суворовської районної ради з питань діяльності виконавчих органів ради – Соловйова О.М. відбулася із студентами Херсонського гідрометеорологічного технікуму Одеського державного екологічного університету.

    Метою зустрічі стало залучення молоді до участі у справах громади.

    Спілкуючись із студентами, Олексій Соловйов зосередив увагу на  історії Херсона, його культурі, назвах  вулиць, площ, парків, скверів і архітектурі. Окремо виділивши невеликі райони міста, він інформував про те, як вони будувалися, як з'являлося нове і відходило в історію  старе. Чимало змінився, в порівнянні з тим же періодом, район Старого Херсона, де нині розкинувся сквер, в якому колись розташовувався Гімназійний бульвар, який, за свідченням істориків, «був місцем зібрання і веселої херсонської молоді, настільки заполнявшей його алеї, що насилу пересувались по ньому», тут же влаштовувалися імпровізовані маскаради, а поруч, 200 років тому, розташувалася Чоловіча гімназія замість Дворянського Будинку.

    Від  екскурсу в історичне минуле, увагу студентів було зосереджено на реаліях сьогодення, а саме: збереження не тільки історичної пам?яті, а й добрими справами молоді, її примноження  для майбутніх поколінь.

    Сама будівля технікуму розташована в історичному місці, а дорога, якою щодня студенти йдуть до неї на заняття, пролягає  через гімназичний сквер, в якому молодь любить відпочивати. На жаль, дуже часто після багатьох молодіжних заходів у сквері залишається сміття, бруд, недопалки після паління.

    У своїх виступах перед молоддю, Олексій Соловйов, а також начальник інспекції з контролю за благоустроєм та санітарним станом м.Херсона – Мазур О.О. і дільничний інспектор Селенко О.М., які  були учасниками зустрічі, запросили студентів технікуму до спільних дій щодо наведення порядку і дотримання чистоти і благоустрою у сквері гімназичному.

    Представники влади також поінформували студентів, що порушення, а також недотримання державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів, а також   куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, - тягне за  собою попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян,  накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що передбачено  ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

    Сподіваємося, що такі зустрічі сприятимуть свідомому ставленню молоді до історичних цінностей, любові до рідного міста, його традицій і звичаїв, а також культури поведінки і виховання активної життєвої позиції та не бути байдужими до вирішення проблем  життєдіяльності міста.