>
< Приємно і з користю
21.04.2015 11:53 Вік: 9 yrs
Категорія: Новини

24 квітня - Всеукраїнський день боротьби з меланомою


    24 квітня в Україні проходитимуть традиційні заходи з нагоди Всеукраїнського Дня боротьби з меланомою. А тиждень перед ним присвячений безкоштовним обстеженням, який в нашій області вже розпочався і завершиться 24-го числа.

    Його мета — обстеження якомога більшої кількості мешканців задля своєчасного виявлення онкозахворювань шкіри. В першу чергу, меланоми, яка є найбільш небезпечним з усіх видів раку. Меланома одне з найбільш небезпечних онкологічних захворювань. Кожного року у всьому світі лікарі діагностують близько 200 тис. нових випадків меланоми. Ця підступна хвороба стрімко поширюється і щорічно забирає до 37 тис. життів. Жертвами стають люди різного віку, але останнім часом - це переважно молодь 20-30 років.

    Фактори, які можуть сприяти виникненню цього захворювання, — різні. Це спадкова схильність, надмірне засмагання під агресивним сонцем, відвідування соляріїв і навіть колір волосся. У рудоволосих, наприклад.  ризик виникнення меланоми у 5 разів вищий, ніж у брюнетів та шатенів.

    Ініціаторами проведення заходу є Українська асоціація лікарів – дерматовенерологів та косметологів, Інститут дерматокосметології доктора Богомолець, громадська організація «Стоп меланома».

    Мета соціальної акції – привернути увагу людей до небезпеки тривалого перебування на сонці, а також проведення обстеження щодо раннього виявлення раку шкіри. Це має вирішальне значення для збільшення шансів перемогти хворобу.

    Всі охочі зможуть безкоштовно обстежитися у лікаря-дерматолога і отримати відповіді на свої запитання у Херсонському обласному шкірно-венерологічному диспансері за адресою: м.Херсон, вул. Горького, 39

    тел. реєстратури: (0552) 49-01-99.