Управління праці та соціального захисту населення інформує: >
< ПЛАН культурно – масових заходів з нагоди 18-ї річниці Дня Конституції України
27.06.2014 09:48 Вік: 10 yrs
Категорія: Новини

КОЖНІЙ ДИТИНІ ПОТРІБНА РОДИНА


   Для розвитку кожної дитини над­звичайно важливою є турбота про неї дорослих. Це тепло і лагідність матері, близьких людей: батька, братів та сестер, бабусі з дідусем. Роль батьків для дитини надзвичайно важлива. Батьки дають дітям життя, відпо­відають за догляд і виховання, пере­дають дітям досвід поколінь, життєві цінності, задовольняють щоденні по­треби, дають зразки для наслідування.

   Та не всім дітям так поталанило у цьому житті. Поруч живе чимало дітей, які надто рано залишились без підтримки сім'ї. Діти повинні зростати в сім'ях рідних батьків, але коли це неможливо, то альтернативою біологічній родині можуть бути сім’ї, в яких дорослі бажають зробити дітей щасливими.

   Сьогодні в службі у справах дітей  Суворовської районної у м. Херсоні ради на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуває 147 дітей даної категорії, з яких 13 виховуються в прийомних сім'ях, 2 - у дитячому будинку сімейного типу, 112 - перебувають під опікою та пік­луванням та 17 - в інтернатних закладах. Тільки за останній травень-червень 2014 року до сімейних форм виховання влаштовано 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 5 влаштовані до прийомних сімей, 3 – під опіку/піклування, ще на трьох дітей готуються документи для влаштування під опіку/піклування.

   Тільки сім’я здатна забезпе­чити задоволен­ня основних потреб дитини, нада­ти стимул для її подальшого роз­витку, створити стабільну атмос­феру. Якщо ж можливості жити з рідними батьками нема, то найк­раща альтернатива - усиновлен­ня/удочеріння, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу. Кожен може зробити добру справу і взяти на виховання в свою сім’ю дитину, яка залишилася без батьківського піклування. Для цього необхідно звернутися до служби у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради за адресою: м. Херсон, проспект Ушакова, 47, каб.328, 334, 335, 336, а також за телефонами: 22-35-33, 26-51-91.