>
05.01.2021 12:52 Вік: 3 yrs
Категорія: Новини

Служба у справах дітей інформує:


 Відповідно до плану роботи виконавчого комітету Суворовської районної  у  м. Херсоні ради,  05 січня 2021 року, відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, яку провів голова районної  у м. Херсоні ради - голова комісії    Андрій  ЗАДНІПРЯНИЙ.

Керуючись Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про охорону дитинства", "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", "Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей", "Про освіту", "Про соціальні послуги", "Про соціальну роботу з сім'ями, дітьми та молоддю" комісія розглянула питання, які направлені на забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток, а саме:

1. Про визначення способу участі батька  у вихованні малолітньої доньки.                   

2. Про затвердження висновку до Херсонського міського суду Херсонської області щодо визначення місця проживання малолітньої дитини.          

3. Про надання неповнолітнім дітям статусу дітей, позбавлених батьківського піклування, та встановлення піклування над ними.

         4. Про затвердження висновку до Херсонського міського суду Херсонської області про доцільність  позбавлення батьківських прав батьків у відношенні малолітнього  сина.

         5.  Про затвердження висновку до Херсонського міського суду Херсонської області про доцільність позбавлення батьківських прав батька  у відношенні малолітньої доньки.

6. Про дозвіл на відчуження майна, право власності на яке або право користування яким мають діти, та на набуття майна на ім’я дітей                          

7. Про заяву неповнолітньої дитини, яка діє за згодою матері.

8. Про заяву неповнолітньої дитини, яка діє за згодою опікунів. 

         9. Про затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування за графіком:

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення, які направлені на забезпечення соціально-правового захисту малолітніх та неповнолітніх дітей.