Навчання для посадовців >
< Відбулося онлайн-навчання
26.02.2021 09:49 Вік: 3 yrs
Категорія: Новини

Крим – це Україна!


 Сьогодні Україна відзначає річницю з дня підписання указу Президентом України, Володимиром Зеленським, «Про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя".

Підписання Президентом даного указу спонукали події 26 лютого 2014 року. На той час під стінами Верховної Ради АРК, паралельно відбулися 2 акції: проукраїнський мітинг, організований Меджлісом кримськотатарського народу, рухом «Євромайдан Крим» та іншими проукраїнськими організаціями, що зібрав до 10 тисяч учасників, та проросійський - чисельністю близько 7000 осіб], ініціатором якого стала партія «Руська єдність». Тоді, через незадовільні заходи безпеки, вжиті правоохоронцями, між проукраїнськими та проросійськими учасниками мітингів сталися сутички, у результаті чого загинули 2 людини. Проросійський мітинг був відтіснений до внутрішнього двору кримської Верховної Ради, а призначена днем раніше сесія парламенту була скасована]. Наступного дня озброєні російські спецпризначенці захопили будівлі Верховної Ради АРК та Ради міністрів АРК у м. Сімферополі.

 День кримського спротиву російській окупації — пам'ятна дата на річницю проведення мітингу кримських татар та українців у місті Сімферополі на підтримку територіальної цілісності України. Вона була відзначена один раз в 2016 році відповідно до Постанови Верховної Ради України № 3807 від 2 лютого 2016 р. «Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2016 році»[, в подальшому офіційно не відзначалась.