>
02.04.2021 19:22 Вік: 3 yrs
Категорія: Новини


Відповідно до плану роботи виконавчого комітету Суворовської районної  у м. Херсоні ради  02 квітня  2021 року відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, яку провів заступник голови ради з питань діяльності виконавчих органів ради - заступник голови комісії  Дмитро Калюжний.

Керуючись Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про охорону дитинства", "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", "Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей", "Про освіту", "Про соціальні послуги", "Про соціальну роботу з сім'ями, дітьми та молоддю" комісія розглянула питання, які направлені на забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток, а саме:

1. Про затвердження висновку до Херсонського міського суду Херсонської області про визначення місця проживання малолітніх дітей.                            

2. Про визначення способу участі  батька  у вихованні малолітньої доньки.

3. Про затвердження висновку до Херсонського міського суду Херсонської області про доцільність позбавлення батьківських прав батька стосовно малолітньої доньки.

4. Про встановлення піклування над неповнолітньою дитиною-сиротою.

5. Про заяву неповнолітньої, яка діє за згодою батьків .

6. Про дозвіл на відчуження майна, право власності на яке або право користування яким мають діти, та на набуття майна на ім’я дітей.

7. Про затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування за графіком.

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення, які направлені на забезпечення соціально-правового захисту малолітніх та неповнолітніх дітей.