20 червня Україна святкуватиме День медичного працівника >
< Відбулася діалогова зустріч
18.06.2021 13:39 Вік: 3 yrs
Категорія: Новини

Можливості переходу на екологічне біопаливо


11 червня, Максим Атаманюк - депутат Суворовської районної у місті Херсоні ради, директор ТОВ ЮК «Юг Гранд» та представник словацьких компаній: Intech Slovakia, s.r.o. та N?rodn? energetick?, a.s. взяв участь у форумі «Південна стратегія розвитку» (Southern Development Strategy Forum) на секції «Економічна безпека на кордоні з Кримом» та виступив з доповіддю «Європейські інвестиції в переведення центрального теплозабезпечення на альтернативні/відновлювальні джерела енергії(біомаса) - симетрична відповідь експансії «Північного потоку».

         Під час викладу матеріалу Максим Атаманюк зауважив на важливості інвестування в інфраструктуру котелень, що допоможить здійснити в Україні перехід в опаленні з природного газу на екологічне біопаливо.

Зазначено, що даний проєкт є робочим. Словацькі інвестори, яких представляє пан Максим Атаманюк, вже почали свою роботу в Україні. Відтак, дана пропозиція може надаватися будь-якому місту України, яке виявить бажання модернізувати свою систему котелень (від маленького селища міського типу до великого мегаполісу). Важливо розуміти, що інвестори фінансуються європейськими банками та не потребують від міст бюджетних коштів для здійснення проєкту.