>
23.10.2021 14:08 Вік: 2 yrs
Категорія: Новини


На захисті прав дітей

Спеціалісти служби у справах дітей Суворовської районної у м.Херсоні ради приділяють особливу увагу проблемі поведінки людей, яка не відповідає загальноприйнятим соціальним нормам; тримають на контролі питання відвідування навчальних закладів дітьми, які проживають в родинах, які знаходяться в складних життєвих обставинах, у т.ч. таких, що можуть загрожувати їх життю та здоров’ю. Так, на цьому тижні спільно з інспекторами правоохоронних органів (ювенальної превенції та патрульної поліції) та Херсонського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, проведено профілактичні рейди «Урок» та «Сім'я».

Було перевірено умови проживання 14 родин у яких виховуються 23 малолітніх та неповнолітніх дітей, які знаходяться на обліку служби. З батьками проведено профілактично - роз’яснювальні бесіди щодо відповідального ставлення до виховання і навчання дітей та недопущення випадків заподіяння шкоди фізичному або психічному їх здоров’ю внаслідок соціальних та індивідуальних негараздів; ознайомлено із законодавчими документами стосовно необхідності належного виконання своїх батьківських обов’язків; попереджено про адміністративну відповідальність за ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання, виховання дітей та підлітків, складено акти обстеження умов проживання дітей.

Шановні мешканці!

Якщо вам стало відомо про випадки, що можуть спричинити загрозу життю та здоров’ю дитини, просимо негайно звертатися до служби у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради, за адресою: м. Херсон,  просп. Ушакова, 47, тел. 26-51-91, 49-31-24 або до Херсонського районного управління поліції Головного управління Національної поліції України у Херсонській області за адресою: м. Херсон, вул. Маяковського, 10 (телефон чергової частини 45-97-80; 22-33-02 або «102»).