НАДАННЯ ОДНОРАЗОВОЇ МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ >
<  День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
22.05.2023 08:43 Вік: 334 days
Категорія: Новини

Конкурс для організацій та установ, які працюють з ветеранами, для участі у проєкті МОМ «ШЛЯХ СТІЙКОСТІ»


Міжнародна організація з міграції (МОМ), Представництво в Україні, за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини оголошує конкурс для громад України, зацікавлених у проєкті ШЛЯХ СТІЙКОСТІ: підвищення стійкості українців через посилення можливостей психосоціальної підтримки ветеранів.

Ветерани, які повернулись доцивільного життя, є не лише вирішальними для майбутнього соціально-економічного розвитку, а й відіграють важливу роль у розв’язанні локальних конфліктів. Вони є частиною суспільних зусиль, спрямованих на розвиток стійких і згуртованих спільнот і зменшення ймовірності майбутніх переміщень.

За допомогою цього конкурсу заявок МОМ намагається посилити спроможність громад щодо реінтеграції ветеранів.

Громади таких областей, як Чернігівська, Чернівецька, Черкаська, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Харківська, Хмельницька, Кіровоградська, Київська (та Київ), Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Вінницька, Волинська, Закарпатська, Запорізька, Житомирська запрошуються до участі в цьому конкурсі. 

Проєктні заходи будуть реалізовуватися в громадах, які перебувають під контролем Уряду України та де безпекова ситуація дозволяє проведення подібних заходів.

ОРГАНІЗАЦІЇ ТА/АБО УСТАНОВИ, ЯКІ ЗАПРОШУЮТЬСЯ ДО УЧАСТІ В ПРОЄКТІ, МАЮТЬ ВІДПОВІДАТИ НАСТУПНИМ ВИМОГАМ:

  • організація та/або установа офіційно зареєстровані та діють;
  • мають велику потребу та/або збитки, спричинені війною в громадах, учасниками яких є обрані організації/установи;
  • організація та/або установа має спроможність охопити ветеранів, їхні родини, у тому числі сімей загиблих та інших членів громади;
  • організація та/або установа мають бажання сприяти позитивній соціальній реінтеграції;
  • робота організації та/або установи зосереджена на посиленні реінтеграції ветеранів, реабілітації та/або соціальної підтримки вразливих груп, таких як люди з інвалідністю, національні меншини, а також представники інших груп;
  • має в наявності об’єкт інфраструктури, що перебуває у комунальній власності, або об’єкт соціальної інфраструктури, орендований організацією та/або установою, що надає різноманітні послуги (соціальні, освітні, медичні, реабілітаційні, культурні тощо) для населення та широко використовується усіма представниками громадськості (ветерани, в тому числі з інвалідністю, сім’ї ветеранів, члени сімей загиблих, місцеві жителі, переселенці, національні меншини та етнічні групи, люди з інвалідністю тощо).

За результатами конкурсу лише 7 (сім) орієнтованих на ветеранів та пов’язаних з ними організацій та установ, які відповідають критеріям цього конкурсу, будуть відібрані для участі в проєкті на основі оцінки заявок МОМ, оціночних візитів та співбесід, оцінки потреб і відповідно до наступних вимог:

  • найбільші потреби та/або збитки, спричинені війною в громадах, учасниками яких є обрані організації/установи;
  • здатність установи та/або організації охопити розмаїття ветеранів, їхніх родин та інших членів громади;
  • готовність установи/або організації сприяти позитивній соціальній реінтеграції;
  • відсутність інших організацій і служб на території, які б забезпечували найбільш ефективне використання ресурсів;
  • відсутність підтримки з боку інших державних або місцевих органів влади, міжнародних/національних/місцевих організацій, донорів;
  • кількість зареєстрованих ветеранів/-ок, у тому числі людей з інвалідністю,  членів сімей загиблих у громаді/регіоні, де базується організація та/або установа, не менше ніж 1000 людей .
  • там, де це можливо, у сферах існуючих програм МОМ (наприклад, житлові рішення, підтримка охорони здоров’я, поліпшення санітарії),  зміцнити підхід, орієнтований на регіон.

Відібрані 7 (сім) ветеранських та пов’язаних з ветеранами організацій та установ будуть залучені до низки заходів у рамках реалізації проєкту.

Члени або співробітники обраних орієнтованих на ветеранів/ок, у тому числі людей з інвалідністю, членів їхніх родин, та членів родин загиблих, та пов’язаних з ними організацій та установ братимуть участь у тренінгах із запобігання сексуальній експлуатації та насильству (PSEA), захисту даних, методів мирного спілкування, інструментів адвокації та інклюзивного прийняття рішень для посилення загального потенціалу організації чи установи. Навчальні матеріали будуть оцифровані, щоб будь-який учасник міг використовувати їх у майбутньому.

До тренінгів додатково запрошуватимуть членів місцевих адміністрацій, регіональних філій міністерств та різноманітних членів громади для подальшої розбудови мережі ветеранів у масштабах усієї громади та систем їхньої підтримки, загалом 300 учасників (принаймні 20 слухачів на громаду, де розташована обрана організація/установа). Навчальні матеріали будуть оцифровані, щоб будь-який учасник міг використовувати їх у майбутньому.

Буде проведено навчання тренерів (ToT) щодо того, як сприяти діалогу в громаді, щоб спроможні установи та/або організації могли стати лідерами громади у соціальній реінтеграції всього суспільства. Очікується, що два представники від кожної установи чи організації візьмуть участь у навчанні тренерів (ToT) щодо сприяння діалогу в громаді, включаючи 50 відсотків ветеранів.

Після оцінки потреб МОМ буде відібрано 7 установ та/або організацій, яким буде надано обладнання, проведено невеликий ремонт або модернізацію приміщень, а також технічну допомогу (наприклад, допомога щодо використання нового обладнання, управління фінансами тощо).

Приблизно до 52 500 євро буде розраховано для кожної обраної установи та/або організації, однак точні асигнування залежатимуть від деталей ініціативи установи та/або організації, які будуть знайдені та підтверджені в результаті оцінки потреб МОМ.

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ У КОНКУРСІ:

Для участі у конкурсі представникам ветеранських та суміжних організацій та установ та/або організацій необхідно заповнити анкету, що додається до цього оголошення, та надіслати її підписану та відскановану копію до 18 травня 2023 року (включно) на електронну адресу із зазначенням у темі листа «Назва установи та/або організації – Анкета».

МОМ вибере організацію та/або установу для оціночного візиту та співбесіди (вибрану організацію та/або установу буде визначено на основі результатів візиту) на постійній основі. Дата та час візиту узгоджуються з відповідним представником організації та/або установи.

Будь ласка, заповніть форму, що додається до цього оголошення.

Аплікаційна форма_організації-установи_2023.docx

Довідки на e-mail: IOMVeteranProject@iom.int

Тема довідкового електронного листа має містити наступне:

- питання до конкурсу, до уваги команди реінтеграції ветеранів

Звертаємо вашу увагу, що незаповнена, не підписана анкета або анкета, отримана після зазначеної дати, розглядатися не буде!