Трагедія Бабиного Яру >
28.09.2023 10:41 Вік: 303 days
Категорія: Новини


На території Херсонської області 2023 року було запущено проєкт «Swiss Red Cross Humanitarian Response» за напрямком «Догляд вдома – надання соціально-побутових та гігієнічних послуг» за підтримки Швейцарського Червоного Хреста терміном 2023-2024 роки з подальшою пролонгацією.

Проєктом передбачено надання послуг соціально-побутового характеру людям, які потребують стороннього догляду, а саме: придбання та доставка додому підопічному продуктів, ліків; заміна постільної та натільної білизни; підтримка оселі у чистоті: прибирання/вологе прибирання, провітрювання, миття посуду, винос сміття; допомога у дотримуванні особистої гігієни; допомога у приготуванні їжі; сприяння в отриманні медичної допомоги; психосоціальна підтримка.

Проєктом передбачено надання послуг наступним цільовим групам:

• самотні люди похилого віку, які потребують стороннього догляду;

• умовно самотні люди похилого віку, рідні яких були вимушені залишити місце проживання у зв’язку з військовими діями або проходять службу в 3CY, військах територіальної оборони України;

• самотні та умовно самотні люди похилого віку, які перебувають у тимчасових прихистках для внутрішньо переміщених осіб;

• люди з інвалідністю.

Підопічні поділяються на наступні категорії:

Категорія I. Немобільні: прикуті до ліжка (лежачі \сидячі); без ніг самотні \умовно самотні; наявні фізичні недоліки, які обмежують людину у виконанні будь-яких дій із соціально- побутового догляду за собою.

Категорія II. Обмежені в пересуванні: пересуваються за допомоги обладнання (тростина, візок, милиці) на обмежену відстань; в змозі пересуватись самостійно тільки в межах помешкання; наявність фізичних недоліків, що обмежують людину у виконанні деяких дій із соціально-побутового та гігієнічного догляду за собою.

Категорія III. Мобільні: самостійно пересуваються на невеликі відстані, ледве-ледве в змозі обслуговувати себе самостійно, проживають далеко від фармацевтичної, продовольчої інфраструктур або не в змозі самостійно долати відстані.

Для обслуговування підопічних залучаються працівники на умовах договору цивільно-правового характеру, які відповідають наступним вимогам:

– досвід (професійний або особистий) у догляді за людьми літнього віку, людьми з інвалідністю не менше 1 року;

– наявність рекомендацій від попереднього роботодавця;

– високі моральні цінності;

– наявність медогляду / флюорографії;

– наявність довідки про несудимість.

Залежно від категорії підопічного соціальні працівники отримують винагороду до 18 000,00 грн. Проєкт шукає працівників, а також просить сприяння у виявленні людей, які потребують допомоги!!!