Зроблено в Україні >
< Ти Як?
18.03.2024 09:48 Вік: 41 days
Категорія: Новини

Інформаційна кампанія "СПРОТИВ ТРИВАЄ" до 10-річчя спротиву окупації Криму


Кримська платформа — міжнародний механізм сприяння деокупації півострова, зміцнення європейської та глобальної безпеки
1. Кримська платформа об’єднує міжнародні зусилля, спрямовані на деокупацію Кримського півострова, подолання наслідків тимчасової окупації й захист прав та інтересів громадян України.
2. Завдяки Кримській платформі тема окупації Криму актуальна на міжнародному порядку денному.
3. Кримська платформа успішно розвивається та вже розпочала парламентську та експертну співпрацю між країнами-учасницями.
4. Україна працює над розширенням кола учасників Кримської платформи, особливо з-поміж країн Глобального Півдня.

Окупований Кримський півострів —постійне джерело загроз
1. Рф перетворила окупований Крим на військову базу, а цивільне населення півострова використовує як живий щит та “гарматне м’ясо”, незаконно мобілізуючи українських громадян на війну.
2. Рф використовує окупований півострів для посилення міжнародної ескалації. 03. Рф використовує територію окупованого Криму для дистрибуції агресії, небезпеки та порушення міжнародного права.
3. Через окупацію Чорне й Азовське моря зараз заблоковані для світу, що становить загрозу для всього Азово-Чорноморського регіону, перетворивши Азовське море на своє внутрішнє озеро.
4. Лише деокупація Кримського півострова посилить безпекову складову в Азово-Чорноморському регіоні.
5. Україна відкрита до співпраці з міжнародними організаціями та країнами, які прагнуть допомогти звільнити Крим і підтримують нашу територіальну цілісність.