Ти Як? >
< Зроблено в Україні
19.03.2024 14:49 Вік: 40 days
Категорія: Новини

Національна волонтерська платформа


Про Національну волонтерську платформу

З метою посилення волонтерського руху між Міністерством молоді та спорту України, Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та громадською організацією «Українська Волонтерська Служба» підписано Меморандум про взаєморозуміння, відповідно до якого діє Національна волонтерська платформа (далі – Платформа).

Завданням Платформи є інформування молоді про можливості волонтерства в Україні та за кордоном, підтримка інститутів громадянського суспільства у напрямі залучення волонтерів.

На сьогодні волонтерська діяльність стала важливою складовою суспільного розвитку, основою розбудови громадянського суспільства та відбудови країни, а залучення молоді у цей процес є надзвичайно важливим. Платформа є яскравим прикладом згуртованої роботи широкого кола молодих людей, які займаючись волонтерством, беруть участь у житті країни та допомагають своїм громадам.

Користуючись Платформою молодіжні центри можуть заявити про себе й про ініціативи, які вони впроваджують. Особливістю Платформи є те, що з 24 лютого 2022 року Платформа переорієнтувала свою діяльність та активно допомагає як військовим, так і цивільному населенню.

Ознайомитися з інформацією про Національну волонтерську платформу можна за посиланням:

https://mms.gov.ua/news/volonterska-platforma-onlain-resurs-iakyi-poiednuie-volonteriv-ta-initsiatyvy-dlia-ikhnoho-pidsylennia-ta-rozvytku

Як зареєструватися на Національній волонтерській платформі? Поради молодіжним центрам.

 

1. Додайте максимально точну назву без скорочення. Це надасть початкове розуміння волонтерам, куди їх запрошують. Приклад: Волонтерство на благодійній акції «Подаруй Тепло», Онлайн волонтерство з допомогою вивченням англійської мови дітям-сиротам. 

2. Спочатку варто зареєструвати профіль молодіжного центру аби волонтерська можливість прикріпилась до профілю та волонтери змогли знайти додаткову інформацію у вашому профілі

3. До категорії події, варто вказати 1-3 найближчі категорії за напрямом волонтерства та тематикою. Це допоможе волонтерам легше вас знайти за пошуком по категоріях волонтерства.

4. Варто додавати на коротеньку, проте зрозумілу та інформативну,  гугл-форму до пункту  «Посилання для подачі заявок» 

5. Дуже радимо додавати кінцевий термін подачі на волонтерство хоча б за тиждень до кінцевої дати приймання заявок. Ідеальний термін подач        від 1,5 тижня до 1 місяця.

6. Якщо це офлайн подія, вказуйте місто та за можливістю адресу; 

Якщо ж  це онлайн подія, просто додавайте галочку «Дистанційне волонтерство»

7. До пункту «Банер фото» може бути додано фото команди або банер проєкту. Це перше та найбільше фото, яке волонтер побачить при перегляді можливості.

8. До пункту «Прев’ю фото» може бути додана картинка або фото, яке зображатиметься у загальному списку можливостей.

9. Найважливіша частина при публікації можливості, це опис. В описі варто вказувати умови волонтерства, деталі проєкту, що може отримати волонтер доєднавшись, чим допоможе цей проєкт та інше.