>
< Ти Як?
29.03.2024 13:16 Вік: 31 days
Категорія: Новини


СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ                                     ІНФОРМУЄ

 

 

 

Одним із напрямків роботи служби у справах дітей є виявлення дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах, захист прав та інтересів дитини, насамперед право на життя, охорону здоров’я, підвищення рівня відповідальності батьків, піклувальників за виконання своїх обов’язків стосовно дітей в умовах військового стану; профілактична робота щодо подолання бездоглядності, безпритульності.

Протягом березня спільно з інспекторами сектору зав’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Херсонській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, інспекторами сектору ювенальної превенції Херсонського районного управління поліції Головного управління Національної поліції України, фахівцями Херсонського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представниками благодійного фонду  «Дівчата», спеціалістами служби у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради, здійснено 6 профілактичних рейдів «Сім’я». Було обстежено 18 родин, в яких виховується 26 дітей, видано 13 попереджень, складено 9 протоколів про неналежне виконання батьківських обов’язків, у зв’язку з повноліттям з обліку служби у справах дітей знято 1 дитину.

Спеціалістами Служби протягом місяця прийнято участь у 27 судових засіданнях, на яких розглядалося питання щодо захисту прав та інтересів дітей.

За березень поточного року з питань соціально-правового захисту дітей було прийнято 352 громадянина.

Надано статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів 81 малолітнім та неповнолітнім дітям.

Протягом місяця понад 159 родин району отримали дитячій одяг та дитяче харчування.