>
01.05.2024 10:41 Вік: 16 days
Категорія: Новини


Служба у справах дітей інформує

Служба у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради, керуючись законами України, постановами Верховної Ради, Кабінету Міністрів України та іншими законодавчими актами, забезпечує діяльність щодо соціально-правового захисту дітей. Основні зусилля служби у справах дітей у квітні місяці 2024 року було направлено на соціальний захист дітей Центрального району м. Херсона; підвищення рівня відповідальності батьків за виконання своїх обов’язків стосовно дітей в умовах військового стану; профілактичну роботу щодо подолання бездоглядності, безпритульності; створення безпечних умов перебування для дітей, родини яких залишилися в місті.

Так, протягом квітня спільно з інспекторами сектору зав’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Херсонській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, інспекторами сектору ювенальної превенції Херсонського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області, взято участь в 7 рейдах, під час яких обстежено 20 родин, в яких виховується 29 дітей; видано 12 попереджень; складено 5 протоколів про неналежне виконання батьківських обов’язків; 1 дитину взято на облік служби у справах дітей.

Спеціалістами служби у справах дітей протягом місяця прийнято участь у 33 судових засіданнях, на яких розглядалося питання щодо захисту прав та інтересів дітей. За квітень поточного року з питань соціально-правового захисту дітей було прийнято 301 громадянина. Надано статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів 85 малолітнім та неповнолітнім дітям. Протягом місяця понад 25 родин району отримали дитяче харчування та дитячу гігієну.